Gisteren was dan mijn eerste dag op Gamescom. Nu had ik al veel verhalen over Gamescom gehoord dus tijd om zelf het game-event van Europa mee te gaan maken.

Mijn dag begon al ontzettend vroeg na een vrij heftige maar leuke GDC dag. De wekker ging om 6.00 af -klik- 6.15 -klik- 6.30 en uiteindelijk toen de wekker om 6.45 af ging was ik wakker genoeg om mezelf naar de douche te slepen. Nu slaap ik in een ontzettend gezellige hostel op een meidenkamer en gelukkig werden de andere meiden niet wakker van mijn ochtendritueel. De eerste afspraak van de dag stond gepland met Nintendo, hartstikke leuk want dit keer kon ik ook Xenoblade Chronicles X spelen. Hierna was het snel door naar Activision om samen met Didi een kijkje bij Transformers te nemen. Fans van de comics, series en films gaan niet teleurgesteld zijn. De Transformer fan wordt goed getrakteerd in de nieuwe game, zelfs bij mij kwamen jeugdherinneringen naar boven.

Na dit jeugdsentiment was het tijd om mijn gadgethonger te stillen dankzij een bezoek aan Razer. Hier kreeg ik een kijkje in de volgende stappen binnen de chroma serie. Gelukkig ben ik aan het einde van deze maand jarig en heb ik wat nieuws voor op mijn verjaardagslijst. Een LAN-party zal dankzij Razer Chroma nooit meer hetzelfde zijn! Ik had nog wat speling tussendoor dankzij een vergissing in mijn agenda.

Vol goede moed liep ik naar de booth van Xbox om te zien of ze met toch nog een plek konden geven. Dankzij de getalenteerde PR lukte dit en had ik over de dag verspreid een aantal prachtige titels voor Xbox kunnen bekijken. Ik zeg jullie nu alvast pre-order Scalebound meteen wat een fantastische game gaat dit worden. Het ziet er prachtig uit en er zijn enorm veel gameplay mogelijkheden. Je hebt gegarandeerd uren game-plezier in een geweldige wereld en hallo een draak! Uiteraard ook even gekwijld bij het zien van de prachtige auto’s in Forza 6 en ook dit keer hebben ze zichzelf weer weten te overtreffen. De graphics, weer-simulatie en gameplay zijn subliem uitgewerkt dankzij enorm veel onderzoek en een team die zelf enorme race en auto fans zijn. Het was ook heel leuk om even wat meer te horen te krijgen over Minecraft voor Windows 10. Helaas nog niet meer nieuws over die fantastische hololens maar goed dat is slechts een kwestie van tijd. Wel heel erg veel leuk nieuws voor de Minecraft fans die samen willen spelen.

img_sam_at_gamescom2015

Gears of War Ultimate Edition heeft mij enorm verrast. Nu zijn shooters niet echt mijn ding en ik ben er dan ook echt behoorlijk slecht in. Toch is Gears of War Ultimate Edition een game die ik niet zou vinden misstaan in mijn gamecollectie. Het zag er goed uit en het spelen ging heel erg soepel. De co-op in de game voelde erg natuurlijk aan en ik had een automatische geweer wat voor iemand die niet kan schieten altijd een succes is. Daarnaast verbaasde de prijs mij enorm, voor 39.99 heb je de game al en krijg je alle voorgaande Xbox 360 delen ook die je gewoon op je Xbox One console kan spelen.

Samen met Laura bezocht ik WB games om daar twee LEGO games te mogen spelen. Al moet ik toegeven dat ik dit graag aan onze ervaren LEGO gamer Laura over liet. LEGO Dimensions was echt te leuk om te zien en vooral dan ook al die LEGO poppetjes en auto’s die je kan kopen. LEGO Marvel Avengers zit boordevol Marvel karakters en mag daardoor ook niet ontbreken in de collectie van Marvel fans. Na dit LEGO avontuur ging ik nog even flink wat explosief geweld gebruiken in Mad Max. De ledematen vlogen in het rond en overal geweldige explosies. Ja ik zat te grijnzen als een klein kind en ja ik maakte van mijn mean machine een pink mean machine, zoals het hoort!

Alsof al deze geweldige games op een dag nog niet genoeg was bezocht ik nog drie ontzettend leuke Indie projecten. Maike en ik namen samen een kijkje bij The Swindle wat een ontzettend lastige maar toch grappige rogue game is. Hierna speelde ik een race game genaamd Coffin Dodgers met de game-developer. Dit is echt een hilarische game waar je snel meer over gaat lezen. Mijn dag sloot ik af door de Virtual Reality gameĀ  te spelen, eindelijk een VR game die ik echt geweldig vind. Ik werd niet duizelig en had het gevoel dat het nut had dat ik een VR op had.

Dus een ontzettend drukke maar leuke dag. Meer details over de games die ik heb gespeeld lees je snel op onze site. Vandaag ga ik nog meer leuke informatie voor jullie verzamelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.