Knutselen is leuk! Nee, ik bedoel geen Origami’s vouwen of m’n eigen bloemen pot maken. Dat is niets voor mij, maar ik vind knutselen dat verwant is aan mijn favoriete hobby GAMES/GAMEN, geweldig!

Kleinere projectjes wat ik ook erg leuk vind om te doen, is bijvoorbeeld de PlayStation 3 controller mijn eigen touch te geven. Met veel gepruts heb ik mijn linkerkant van de knopjes roze gemaakt. Op 1 van mijn Playstation 3 controllers, zijn dus de L1,L2, R1,R2 en de duim sticks roze. De rechterkant is origineel net als de start en select knop.

Boven op de duim stickies heb ik een beschermend rubbertje geplaatst met een roze katten pootje erop. So cute en maakt het toch wat persoonlijker. Ik ga hetzelfde doen met mijn andere PlayStation 3 controller maar die doe ik in het blauw. Is het moeilijk? Nee, ook al ben je atechnisch, dan lukt je dit! Wat wel nodig is, is geduld en wat inzicht. Mocht je ook interesse hebben om dit te doen? Of zien hoe een PlayStation controller er van binnen uit zie. Lees dan verder of kijk mee hoe ik mijn 2de PlayStation 3 controller pimp naar blauw + katten pootjes.

Operation code BLUE, alles verzamelen!

ps3

Even checken of ik alles heb:
* Knopjes, check.
* Kleine kruiskop schroeven draaier, check.
* Muziekje op achtergrond, check.
* En last but not least: De controller!

We kunnen beginnen!
Als eerst verwijder ik de 5 schroefjes aan de achterkant van de controller en leg ik de schroefjes op veilige afstand zodat ik ze niet weg kan vegen of laten vallen. Nu de schroefjes er uit zijn kan ik de achterkant los halen en zie ik als eerste de accu van de controller. Wat ik even vergeten was, dit is de dual shock controller, mijn andere controller was zonder de dual shock. Maar het principe is hetzelfde alleen moet ik ook goed opletten waar alles vast zit. Onder de accu onderin in het midden zit nog een schroefje die ook los moet.

ps3

TIP: Ben je bang dat je vergeet hoe of waar dingen zaten, maak foto’s zodat je het terug kan kijken.

ps3

Zo nu kan ik bij de Linker knopjes en de thumb sticks komen. THUMBS UP! Oh het gepriegel begint… Ik krijg de thumb sticks er niet op… *pruttel pruttel* Ahh gelukt! De printplaat weer terug plaatsen en door naar de laatste knopjes, L1,L2,R1,R2. En zoals ik me van de laatste keer herinner dit het moeilijkste gedeelte. Tenminste kan me herinneren dat ik echt bij me eigen dacht waar ben ik aan begonnen!? Maar op zich leek het wel soepel te verlopen, ken je dat? Zodra je dat in gedachten hebt… gebeurd er wat…

Hoppah er schiet een klein veertje van de R2 knop weg… Leuk.. nu kunnen we Sherlock Holmes gaan spelen om die te zoeken. Hoe kien ik het uit het kleinste onderdeel te laten vallen? Heb maar even een pauze genomen en me vergrootglas opgezocht. Gelukt! Gevonden en lesje geleerd voor de andere kant. Ik kan alles weer terug in elkaar schroeven. Tadaah! Operation code Blue succes!

ps3
Thumb protectors er nog op en nu is mijn setje helemaal klaar en compleet!

ps3

Al kan ik me soms ergeren aan gepruts met kleine onderdelen en veertjes die er van door gaan, maar ik voel me wel super blij nu het klaar is. Door naar een volgend project!

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.