De afgelopen weken is mijn aanwezigheid hier op Female-Gamers een beetje minder dan anders en dat heeft maar een reden: E3 staat voor de deur. Ik wil proberen om van alle games die mogelijk worden aangekondigd iets te weten te komen, en ik ben ondertussen ook nog wat daagjes om de beurs heen aan het plannen.

Vorig jaar was mijn eerste keer naar de Entertainment Expo en ook mijn eerste keer naar Los Angeles. Ik had nooit kunnen dromen dat het echt zo is als in de liedjes en in GTA (tot op zekere hoogte, gelukkig), en ik ben ondanks de enorme cultuurshock (ik heb nog nooit zo’n groot verschil tussen arm en rijk in een blik gezien) eigenlijk wel verliefd geworden op Californie. Het heeft natuurlijk een Disneyland in Anaheim, dat helpt, maar je kunt er ook hele leuke dingen doen, het weer is fijn en er hangt een bepaalde sfeer van hoop.

Helemaal tijdens E3, waarbij je steeds aan het rondrennen bent van de ene naar de andere presentatie en afspraak. Vooral de presentatiedagen zijn spannend, omdat je daarbij ook echt ergens heen moet rijden. Je moet het maar net kunnen vinden (je moet ook bij je groep blijven natuurlijk) en je moet op tijd zijn, je weet niet wat je kunt verwachten, je weet dat het tof gaat zijn; ik krijg er een enorme kick van. Het klinkt misschien wat overdreven, maar op E3 voel ik dat ik ben waar ik thuishoor. Nieuws, interviews, achtergrondinformatie, georganiseerd blijven en plezier hebben in wat je doet, dat voelt zo fantastisch.

Ik ben benieuwd hoe het dit jaar gaat, nu er veel meer presentaties zijn dan vorig jaar. Hoe meer presentaties, hoe minder tijd er over is om op de beurs zelf bepaalde uitgevers te bezoeken: Sony, Microsoft, Square Enix, Bethesda, Electronic Arts en Ubisoft. Nintendo doet daar ook nog een Nintendo Direct bij, die je uiteraard waar je maar wilt kunt bekijken. Ik ben nu al zenuwachtig, al die informatie daar gaat je hoofd van tollen.

Ik hoop dat er een nieuwe Skylanders wordt aangekondigd, ik wil meer zien van Halo, ik wil meer zien van Guitar Hero, ik wil meer horen van Dance Central (kleine kans, I know), ik hoop meer te zien van LEGO: Dimensions en ik ben heel benieuwd wat Nintendo heeft te melden aangezien het aanbod op dit moment nog wat meh is met Zelda dat is uitgesteld tot in 2016. Ik hoop ook dat er meer episodische games komen als Life is Strange. Deze week heb ik de derde episode tweemaal gespeeld en ik ben helemaal verliefd geworden op die game. Het kostte me een paar episodes, maar ik heb het te pakken!

Wat willen jullie graag op E3 aangekondigd zien worden?

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.