De komende weken neem ik jullie als JadziaShachi, mijn level 90 Orc hunter, mee in de wereld van Warlords of Draenor.

Dag 1
In de nacht van 12 op 13 november activeer ik snel na een geweldige show mijn Warlords of Draenor expansion. Het downloaden en installeren gaat snel en niet veel later zit ik weer in de wereld van World of Warcraft. Omdat ik jullie de ervaring wil meegeven vanaf level 90 zonder geschiedenis maak ik een nieuwe karakter aan. Omdat ik tijdens de beta, waar Yvonne en ik samen een item over schreven die je hier terug kan vinden, heel erg het oude Warcraft gevoel kreeg besluit ik dat mijn character een Orc moet worden. Het ras is dus snel gekozen alleen dan komt nog het meest lastige, welke klasse ga ik spelen? Ook al weet ik inmiddels wel welke klasse wat kan, lees ik het toch nog een keer goed na. Voor spelers die voor het eerst beginnen is het erg fijn geregeld want je hoeft maar met je muis over de rassen en klassen te gaan en je ziet meteen alle info die je nodig hebt. Omdat ik naast gezellig met een guild op pad ga, ook af en toe alleen de wereld ga verkennen kies ik voor een hunter. Dit is voor het eerst sinds lange tijd dat ik als hunter ga spelen. Het is dus even wennen maar ook wel gezellig om altijd een pet bij me te mogen hebben. De naam is ook zo bedacht “JadziaShachi” en dan nog de looks. Het liefst had ik nog wat meer piercings gehad en wanneer komen de tattoos erin? Toch moet ik zeggen dat met de nieuwe uitbreiding en patch mijn karakter er wel mooier uit ziet dan ooit tevoren. Mijn character JadziaShachi en ik zijn er klaar voor en gaan de wereld betreden.

img_WoW_WarlordsofDraenor_004

 

img_WoW_WarlordsofDraenor_003

We komen meteen in de wereld van Draenor. Een van mijn vrienden wacht me al op en ik zit meteen bij een gezellige guild. Omdat het best laat is besluit ik om enkel twee kleine quests te doen. De wereld is rood, chaotisch en er word flink gevochten. Het is aan ons de taak om ervoor te zorgen dat de dreiging van de Dark Portal even tot rust komt. Hoewel ik al meteen in de game kom te zitten en nieuwsgierig ben naar de rest van de wereld besluit ik om toch naar bed te gaan. Dat is een flinke overwinning aangezien ik wat jaren terug steeds wilde blijven spelen, nog een quest dan die is zo gedaan. Terwijl ik in mijn bedje kruip kijk ik al uit naar morgenavond want ik wil gaan groeien met mijn JadziaShachi en Boar pet.

img_WoW_WarlordsofDraenor_002

img_WoW_WarlordsofDraenor_001

Wanneer ik thuis kom van het werk zie ik een mail van Blizzard, mijn account is locked. Ik baal als een stekker en ergens heb ik hoop dat het snel is opgelost aangezien ik op meerdere forums zie dat ik niet de enige ben met dit probleem. Op verschillende forums kan je al lezen dat dit erg jammer is, aangezien Blizzard normaal niet zoveel problemen heeft met het lanceren van een uitbreiding. De volgende dagen kan ik nog steeds niet inloggen en blijft mijn account locked. Ik maak nog maar een ticket aan en smeek de helpdesk van Blizzard mijn account te unlocken. Gelukkig kan ik wel met een vriend en guildgenoot chatten en die verteld me dat hij heel veel last heeft van lag en de servers ook veel problemen hebben. Daarnaast blijken de wachttijden, zoals je eerder deze week met de Geek Kiek van Didi kon zien, tergend lang te zijn. Op de foto zie je onze Yvonne lekker aan het haken terwijl ze aan het wachten is. Inmiddels is mijn account na 3 dagen unlocked en ga ik vanavond weer verder met JadziaShachi.

Welke avonturen ze bij de komende speelsessies gaat meemaken lees je in mijn volgende blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.