In november komt de nieuwe uitbreiding uit van World of Warcraft: Warlords of Draenor. Sam en Yvonne hebben al een kijkje mogen nemen in deze nieuwe uitbreiding. Benieuwd wat je te wachten staat? Check dan onze duo-preview!

[b]Looks[/b]

Yvonne: Met de komst van de nieuwe uitbreiding gaat er veel veranderen. World of Warcraft was inmiddels grafisch behoorlijk achterhaald, je hebt geen hele snelle PC nodig om de game te spelen. Waar veel games hoog scoren in de graphics bleven ze in World of Warcraft redelijk ver achter. In de nieuwe uitbreiding hebben ze daarom een aantal grafische veranderingen doorgevoerd. De game vraagt nu ook wat meer van je PC, qua omgeving valt me niet zoveel op maar de looks van de personages, dat ziet er wel goed uit.

In de uitbreiding zie je een groot verschil bij het personaliseren van je karakter. De looks zijn er dus flink op voorruit gegaan. Ook het menu om je karakter te maken ziet er goed uit het is nu gemakkelijker om een karakter te maken. Verder zijn alle NPC’s die je tegenkomt veranderd en ziet de omgeving er een stuk beter uit.

img_wow_draenor_hordchar

img_wow_draenor_start

Sam: Voor mij was het lang geleden dat ik World of Warcraft heb gespeeld. Alhoewel ik alle uitbreidingen iedere keer trouw koop merkte ik dat ik het oude Warcraft gevoel een beetje miste. Toen Warlords of Draenor werd aangekondigd werd ik ontzettend blij en nieuwsgierig. Zou het oude vertrouwde gevoel dat ik bij Warcraft 1, 2 en 3 en later World of Warcraft had terug komen?

Zoals je al bij Yvonne kon lezen hebben ze ook even gewerkt aan het uiterlijk van de game. Alhoewel ik altijd een beetje verliefd was op de grote wereld van World of Warcraft en het heerlijk vond om de verschillende terreinen te bezoeken kon er grafisch nog wel wat verbeterd worden. De graphics zijn weer wat gedetailleerder en ik begin erg gesteld te raken op mijn vrouwelijke orc doordat ze echt aangepast is zoals ik het graag wilde.

img_wow_draenor_wereld

img_wow_draenor_wereld1

[b]Nieuw gebied[/b]

Yvonne: Als level 58 ga je naar de Outlands, dit blijft zoals je het gewend bent van deze content. Op level 90 ga je terug, alleen zit je nu in een ander tijdperk. Outlands is niet meer zoals in The Burning Cursade. Zoals je in de cinematic zag, helpt Garrosh zijn vader waardoor hij zijn lot veranderd. Hierdoor komt de content er anders uit te zien. Wel blijven de Outlands tijdens het levelen zoals je gewend bent. Er veranderd daar in principe niks. Je merkt van de verandering pas iets op level 90.

Sam: Omdat ik wat meer wilde weten over de orcs binnen de game heb ik een level 100 vrouwelijke orc warrior gemaakt. Je wordt wakker in het nieuwe gebied en mag meteen van start. De wereld is heel verschillend en heeft van alle elementen wel een beetje. Het nieuwe gebied bracht bij mij wel het oude Warcraft gevoel terug. Bij een van de quests moet ik een paar luie peons aan het werk zetten. Meteen komen de orc quotes uit de oude Warcraft serie in mijn hoofd: “work, work”, “I can do that”, “I’m not that kind of orc” etc…

[b]Instances[/b]
* Bloodmaul Slag Mines
* Blackrock Depot
* Auchindoun
* Arakkoa Spires
* Shadowmoon Burial Grounds
* Iron Barracks
* Returning – Upper Blackrock Spire

Yvonne: Helaas heb ik nog niet zoveel instances gedaan, maar van wat ik gezien heb ziet het er weer nieuw en verfrissend uit. Ook lijken ze weer wat moeilijker te zijn geworden, wat ook weer lekker uitdagend is.

Sam: Ik heb geen instances gespeeld, ik was te verliefd op de wereld waar mijn orc in mocht rond wandelen. Dus ik ben lekker gaan questen en gekeken naar wat mijn orc allemaal had bijgeleerd in de manier van vechten.

img_wow_draenor_garrison2

img_wow_draenor_garrisonhorde

[b]Garrison[/b]

Yvonne: Helaas werkt de Garrisson niet echt goed op de testserver maar ik heb het idee dat ik door heb wat de bedoeling is. Je bouwt dus je eigen dorp, dit doe je door middel van blueprints die je kunt kopen. Je kunt je dorp helemaal inrichten zoals je wilt. Je plaatst gebouwen waar je bijvoorbeeld een tailor zaken kunt regelen, zo kun je jouw volgers tailoring voor je laten doen of herbalism. Je kunt op deze manier alles voor jezelf maken. Gebouwen kun je upgraden. Helaas werkt het allemaal te slecht om echt goed te zien wat de bedoeling is. Wel heb ik ontdekt dat je er verschillende quests kan doen ook om spullen te verdienen.

Sam:Spijtig genoeg werkte de Garrisson bij mij ook niet op de testserver. Hier baalde ik wel van want ik was erg nieuwsgierig naar dit gedeelte. Bouwen in World of Warcraft en dan niet alleen een barrackje hier of daar maar gewoon echt een dorp. Ik zag mijn orc lady al rondlopen in haar eigen dorp. Op zaterdag avond naar haar favoriete café om even drankje te doen en bij te kletsen met die leuke barman. Op zondag uitslapen om vervolgens toch maar een lesje Blacksmithing te doen. Maar goed helaas heb ik dat nog niet kunnen uitproberen.

img_wow_draenor_garrison

img_wow_draenor_garrison1

Yvonne: De expansion ziet er erg goed uit naar mijn mening. Ik kan dan ook niet wachten tot hij uitkomt. Ik verheug me het meeste op de Garrison, het is een leuke nieuwe frisse toevoeging. Ik heb wel het idee dat je flink moet gaan sparen want je bent snel veel goud kwijt. Wellicht een idee om alvast flink te gaan farmen!

Sam: Voor mij was het een geslaagde bèta om te mogen spelen, ondanks de problemen die er waren met o.a. het Garrisson gedeelte. Het Warcraft gevoel wat ik even kwijt was met de uitbreiding Mist of Pandaria is nu helemaal terug gegroeid. Waarbij ik in Warcraft bijna altijd met het orc ras speelde was dit juist in World of Warcraft niet zo. Met deze uitbreiding ben ik toch weer meer naar de Horde kant getrokken. Ik vrees dat ik zodra de uitbreiding er is me weer ga verdiepen in een leuke orc character en Garrosh ga helpen met zijn quest. For the horde!!!!

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.