Die ouwe is weer in het land en dus mogen sommige mensen weer aan de bak met surprises en cadeau’s. Nu vier ik zelf geen Sinterklaas maar om jullie op weg te helpen met surprise-ideeën maak ik er graag een voor Female-Gamers.

Benodigdheden:
* karton
* duct tape, 1 rol
* gekleurd plakband, 6 rollen geel, 1 rol blauw, 2 rollen zwart, (1 rol groen, 2 rollen rood – of inpakpapier)
* folie papier
* schaar of stanleymes
* papier
* pen
* binnenkant inpakpapier rol

Je begint met het uittekenen van de vorm van de sleutel op papier. Gebruik hiervoor een liniaal. Voor de rest is het vooral goed naar de vorm kijken.

Je vorm knip je uit het papier en leg je op karton. Karton kun je overal gratis vinden, de supermarkt is een prima karton-zoekplek. Iets wat ik zelf fout heb gedaan, zoals te zien is op de foto, maar wat jij goed kunt doen, is de lange kant aan de lange buitenzijde van het karton leggen. Dat scheelt je wat knip/snijwerk.

De twee stukken leg je op elkaar. Dit zorgt voor meer stevigheid.

Ik heb voor de “staaf” van de sleutel kartonpapier gebruikt, wat ik aan de binnenkant van rollen inpakpapier vond. Je kunt ook kartonnen posterkokers of PVC-buis gebruiken. Hierna heb ik alles stevig in duct tape gerold.

Het duct tape om de sleutel zelf heen krijgen is goed te doen met wat inknippen en gewoon goed vouwen om de hoekjes en randjes.

img_surprise_heather11

Hierna heb ik nog een stuk inpakpapier-karton gepakt en deze iets strakker opgerold. Deze heb ik in de al bestaan “buis” geschoven. Hierna heb ik wat dunnere stukken papier om de buis gerold om een verhoogd effect te krijgen. Daarna met blauw tape het blauwe stukje van de staaf draaien, gevolgd door het zwarte tape.

De achterkant van de sleutel was wat lastiger. Doordat ik gebruik heb gemaakt van maar een laag karton is de achterkant iets minder stevig. Ook hier moet je weer goed naar de vorm van de achterkant van de sleutel kijken. Deze moet je dan weer uittekenen op papier en dan overtrekken op karton, waarna je het uitknipt. Vervolgens rol je het gele tape om het karton heen.

Dit is dan het resultaat tot nu toe. Ik heb de achterkant van de sleutel met de gele tape aan de buitenkant vastgemaakt. Een stevigere optie is twee sleuven in de zijkant aan de achterkant van de staaf maken en het karton er zo indrukken.

Ik heb ervoor gekozen het cadeau zelf in een losse doos te doen met een sleutelgat erop. Ik heb dit met rood tape bedekt maar je kunt uiteraard ook gewoon inpakpapier gebruiken.

Het rood en groen deden mij aan kerst denken. Het sleutelgat is van zwart tape gemaakt, evenals de Mickey Mouse hoofdjes. Uiteraard kan de sleutel niet echt in het gat, maar het gaat om het idee van een cadeau unlocken.

Aan de achterkant van de originele sleutel hangt een hanger van Mickey Mouse. Ik zag mijn lege rolletjes tape en vond ze wel wat op Mickey Mouse hoofdjes lijken. Deze heb ik los geknipt en aan elkaar getaped. Zo recycle je weer spullen die je anders misschien weg zou gooien.


Het hoofdje heb ik weer ingepakt in foliepapier.

Van ditzelfde folie heb ik de ketting gemaakt. Gewoon strookjes folie oprollen en daarna een rondje van vormen. Deze rondjes schakel je weer aan elkaar en maak je aan het Mickey Mouse hoofdje vast.

Het resultaat, een Kingdom Hearts sleutel! Deze surprise kost in totaal minder dan €5,-. Dit kwam vooral omdat ik dingen als duct tape en foliepapier al in huis had. Al het karton was gratis. Het enige wat ik gekocht heb is gekleurd tape.

img_Gedicht_Sint_Laura

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.