Wat was ik blij toen onze Heather met het idee kwam om surprises te maken voor elkaar. Even digitale lootjes trekken en knutselen maar.

De naam Patricia verscheen op mijn digitale lootje. Eerst maar wat schetsen met papier en een potloodje. Op haar verlanglijstje waren heel wat leuke games gezet. Werken aan een Sims plumbob suprise bezorgde mij veel pret. Bekijk en lees hieronder hoe jij een Sims plumbob suprise kan maken. Volg de stappen stap voor stap zodat je niet de kluts kan kwijt raken.

Wat is nu kenmerkender voor de Sims dan de Plumbob? Het blijkt dat de Plumbob ook een ideale surprise is om kleine cadeaus in te verstoppen, afhankelijk uiteraard van de grote van de Plumbob die je maakt.

Benodigdheden:
* Karton
* Gekleurd papier
* Papier
* Plakband
* Fotolijm
* Kartonlijm
* Doorschijnend folie
* Lampjes op batterijen
* Schaar
* Potlood
* Pen
* Liniaal
* Stanley mes

img_surprise_sims_09

 

Als eerst ga je een sjabloon tekenen of print deze uit via de PC. Er zijn verschillende sjablonen te vinden van een Plumbob. Daarna knip je deze uit en leg je dit op een stuk karton.

img_surprise_sims_02

 

Ik had dit mooie zwarte karton bij de supermarkt gevonden en het was helemaal gratis. Het sjabloon ligt op het karton en je tekent de vorm na op het karton. Vergeet ook niet de vouwlijnen te tekenen. Om het karton makkelijk te kunnen vouwen, kan je met een stanley mes alvast lichtjes aan een kant de vouwlijnen insnijden. Pas hierbij wel op dat je het karton niet helemaal doorsnijd.

img_surprise_sims_04

 

Om ervoor te zorgen dat het licht in de plumbob voldoende kan schijnen, snijd je driehoekjes uit het onderste karton. Uiteraard kan je zelf ervoor kiezen of je alle vlakken of minder vlakken wilt uitsnijden. Wees creatief en origineel, het is jouw surprise. Knip een stuk doorschijnend folie uit en plak de zijde van het karton wat later de binnenkant zal worden, hierdoor blijft het draad van de lampjes later binnen en kun je eventueel nog wat snoepgoed in het onderste gedeelte verstoppen.

img_surprise_sims_06

 

Al het snijwerk is gedaan, tijd om te gaan vouwen. In eerste instantie was ik erg optimistisch en dacht ik dat ik wel het geduld zou hebben om mijn Plumbob te lijmen. Aangezien het drogen mij iets te lang duurde besloot ik plakband te gebruiken. Hiervan zie je later toch niets terug. Een vlakje plak ik niet vast zodat er een klein deurtje ontstaat in de Plumbob. Zo kan je later nog makkelijk het cadeautje erin doen.

img_surprise_sims_07

 

Om alvast een groene ondergrond te creëren plak ik lichtgroen karton papier om de Plumbob heen, hierdoor begint het al steeds meer op een Plumbob te lijken.

img_surprise_sims_10

 

Ik plak de twee helften van de Plumbob met de vlakke onderkant aan elkaar. Zoals je kan zien heb ik in het onderste gedeelte bij het karton ruitjes geknipt. De onderkant van de onderste Plumbob knip ik een klein beetje open zodat ik het draad met de lampjes erin kan schuiven.

img_surprise_sims_05

 

Ik plak de zijkanten van de Plumbob met Sims groen vouwpapier. Ik laat ze in het begin open zodat ik later nog het gedichtje onder een van de vouwblaadjes kan verstoppen. Uiteraard kan je hier ook andere dingen in verstoppen, wellicht plaatjes van de favoriete game van degene waarvoor de surprise is.

img_surprise_sims_08

 

Wanneer alle vouwblaadjes op zijn plek zitten knip je de onderkantjes eraf. Zo komt de vorm van je Plumbob weer terug.

img_surprise_sims_12

 

Schrijf je gedichtje op een klein lijntjes papier zo schrijf je netjes en recht. Ik heb ervoor gekozen om vrolijke kleurtjes te gebruiken.

img_surprise_sims_01

 

Vouw het blaadje met het gedichtje zo dicht dat het onder een van de flapjes van de vouwblaadjes kan en plak dit zo vast zodat het nog opengevouwen kan worden.

img_surprise_sims_13

 

Vouw alle vouwblaadjes dicht en lijm ze met een klein stipje vast met fotolijm ook wel bekend als rubbercement. Zet de lamp aan en klaar is je Plumbob met verlichting.

img_surprise_sims_11

 

img_Gedicht_Sint_Patricia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.