Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het drie-op-een-rij spel 7 Gates – The Path to Zamolxes.

Jij gaat als uitverkorene op zoek naar de grote schatten van de Daciërs. De Daciërs werden zelfs gevreesd door de Romeinen maar werden uiteindelijk toch door ze verslagen. De overgebleven Daciërs vroegen de goden hun schatten te beschermen. De goden verstopten de schatten en alleen iemand met een puur hart de schatten zou kunnen vinden. Je zult vele hindernissen moeten nemen en gevaren moeten trotseren.

img_7gates_the_path_to_zamolxes_1

De grote ontdekkingsreis neemt je mee naar prachtige tempels die je tijdens jouw gepuzzel zal herstellen. Door 3-op-een-rij levels te spelen zal iedere tempel langzaam gerestaureerd worden. De goden van de tempels zullen je zegenen als je hun tempels weet te restaureren. De levels beginnen vrij simpel: maak rijtjes van 3 of meer dezelfde stenen om ze weg te spelen. Tegels waar de stenen op liggen breken door deze combinaties en als je de doelen behaald hebt ga je verder naar het volgende level. De doelen gaan echter steeds meer verschillen en duren steeds langer om te voltooien. In het begin zal het doel alleen zijn om alle tegels onder de stenen te breken. Later zal het bijvoorbeeld ook vragen om een bepaald aantal stenen weg te spelen of medaillonstukken vrij te spelen.

img_7gates_the_path_to_zamolxes_2

Om de druk een beetje op te voeren zijn er twee timers. De timers staan voor het niveau waar je het level mee behaalt: goud, zilver of brons. Is de eerste timer afgelopen? Dan kan je geen goud meer voor het level halen. Loopt de tweede timer ook af dan kan je ook geen zilver meer halen. Op deze manier kan de casual gamer gewoon lekker zijn gang gaan en kan de fanatieke gamer gaan voor 100% goud op alle levels. Met medaillons die te verzamelen zijn kan je speciale boosts activeren. Deze helpen met het voltooien van een level maar het duurt even voor deze weer opgeladen zijn. Lukt het jou om alle tempels te herstellen en de schatten van de Daciërs te vinden?

img_7gates_the_path_to_zamolxes_3

[b]Conclusie:[/b]
7 Gates is een heerlijk 3-op-een-rij spel die gewoon levert wat het beloofd: 3-op-een-rij levels. Dat betekend niet dat dit spel niet bijzonder is. Het restaureren van de tempels houden mij nieuwsgierig hoe de tempels eruit gaan zien als ze klaar zijn. Ook de nieuwsgierigheid naar wat de schat is wordt aangewakkerd tijdens de vele levels. Is het goud of zijn het juwelen? De levels spelen lekker weg, de doelen worden steeds uitdagender en als je in alle levels ook goud wil behalen ben je wel even zoet. Ga jij de tempels ook restaureren en op avontuur naar de schatten?

7 Gates – The Path to Zamolxes is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer 3 op een rij spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

DarkPendula

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.