Het zal niemand ontgaan zijn dat er anno 2008 veel wordt gegamed door vrouwen. Er is zelfs een game-site speciaal voor vrouwelijke gamers in het leven geroepen! Tijd voor mij om eens 3 vriendinnen aan de tand te voelen en te vragen wat ze nou zo interessant vinden aan gamen – en dan natuurlijk vooral op de Wii! In deel 1 van deze drieluik interviewen we Wii-gamer [flag]nl[/flag]Alice. Zij is 27 jaar en woont samen met haar vriend Barry in Almere. In het dagelijks leven werkt ze bij Tommy Hilfiger in Amsterdam en in het weekend lust ze wel een drankje in de lokale clubs van Almere. Vrij kort geleden heeft ze een Wii aangeschaft en sindsdien is gamen dagelijkse kost voor haar. 1. Waarom de Wii en geen Xbox360/Playstation 3?
Omdat de Wii toegankelijk is voor iedereen…. Het is een leuke gezellige spelcomputer, eenvoudig en zonder al te veel poespas…..

2. Wat vind je het leukste om op de Wii te doen en waarom?
Tennis, omdat het actief is en je kan het gezellig met z’n tweeën of vieren spelen.

3. Doe je Wii sports (en straks Wii-Fit) om de calorieën te verbranden, om te winnen of gewoon voor de lol?
Ik doe het voornamelijk omdat ik het een leuk tijdverdrijf vind (een soort van ontspanning). Ik geloof er nog niet zo in dat je er erg fit van wordt….

4. Vind je de besturing leuk/goed werken?
In principe wel aardig, maar het kan beter – beetje schokkerig om door de menu’s te gaan. Met de spellen reageert het soms wat traag.

5. In welke kleur zou je de Wii (incl. Afstandbediening) het liefste zien? Is jouw Wii al gepimpt?
Roze natuurlijk!!! En voor de boys blauw. Misschien leuk voor in de toekomst: Black-Light! Haha! Onze Wii is nu nog standaard, maar bij Mario-Kart krijgen we straks een stuurtje.

6. Welke game ga je binnenkort zeker kopen? En waarom juist die?
Wii-Fit kijk ik al heel lang naar uit! En Mario-Kart Wii voor met z’n allen. Op de Gamecube stond dit spel ook altijd al garant voor een avond vol fun!

7. Heb je wel eens een potje van een man gewonnen en hoe was zijn reactie? Oftewel, kunnen mannen goed tegen hun verlies?
Ik heb al vaak genoeg gewonnen van de mannen!! Over het algemeen kunnen mannen slecht tegen hun verlies, haha!!

8. Durf je in april een potje Mario-Kart mee te doen met de mannen? (Mario-Kart Wii komt uit in april – awake78 )
Jaaaa! Maar wel op de Wii en niet op bijvoorbeeld een Xbox360. Dit omdat de mannen het op de Wii ook opnieuw moeten leren.

9. Heb je wel eens een hole-in-one geslagen met Wii Sports Golf? Of een Strike gegooid met Wii Sports Bowling? Of een knock-out geslagen met Wii Sports Boxing?
Hole-in-one: Nee, nog nooit. Zal volgens mij ook nooit gebeuren bij mij Strike: Vaak genoeg!Knock-out: Regelmatig….

10. Heb je verder nog een leuk, spannend of grappig verhaal over de Wii?
Tja….hier kom ik nog op terug. Met Mario-Kart zal vast wel het een en ander gebeuren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.