Wij (Lisa en Alena) waren gisteren op Echo Base Charity Con, het evenement voor Star Wars-fans van alle leeftijden. Er was van alles te zien en beleven, dus we doen hier graag een samengevat verslag voor jullie.

Echo Base Charity Con werd gehouden in Pathé Amsterdam Noord. Bij binnenkomst konden we gelijk aansluiten in de rij voor de loterij. Deze was echt onwijs lang en dat is maar goed ook, want de opbrengst van de loterij, de veiling van Catawiki en het evenement gaat allemaal naar Make-A-Wish Nederland. De loterij was ook erg succesvol; deze was rond het middaguur al helemaal uitverkocht. Helaas hebben Lisa en ik niets gewonnen, maar er liepen heel veel blije gasten rond!

R2 Builders

Na de rij van de loterij kwamen we direct bij de merchandise terecht. Er was vrijwel geen entree, dus direct in de handelshoek vallen vonden we wel wat overrompelend. Daarbij was het ook wat krap, dus echt rustig kijken was heel lastig. Je moest soms schuifelend achter elkaar langs om een kraam verder te komen. Achterin diezelfde zaal zaten de special guests. Dit viel ons in eerste instantie niet op, pas toen we om de rij heen waren gelopen viel het op dat er bekende Star Wars-gezichten zaten te signeren. Deze rij liep overigens ook langs de merchandising, waardoor het heel druk werd in die hoek. Best wel jammer, want daardoor kon je de gasten niet echt zien en kon je ook niet echt rustig naar alle spulletjes kijken. Gelukkig werd het in de loop van de middag wat rustiger en konden we nog rustig rondneuzen.

Star Wars Podcast

Waar we ons wel goed mee vermaakt hebben zijn alle panels. Het was heel leuk en interessant om vanuit verschillende perspectieven naar het Star Wars universum te luisteren. Zo was er een panel met de gasten van de Star Wars Podcast die een gezellige dynamiek met elkaar en ook het publiek had. Ze schroomden niet om hun mening te geven over verschillende onderwerpen en gaven ook het publiek de ruimte om hun mening te delen. Een hilarisch moment was ook dat we ineens uit een hoekje de typische zware ademhaling van Darth Vader hoorden. Zelfs deze duistere Sith Lord wilde een kijkje nemen! Tranen rolden bijna over onze wangen van het lachen; de timing hiervan was namelijk perfect.

Acteur Brendan Wayne (met hoed), ILM – FX Supervisor Justin van der Lek (links) en Dennis Mons (rechts)

Daarnaast hebben we ook bij het panel gezeten van Justin van der Lek (ILM – VGX Supervisor) en acteur Brendan Wayne (Din Djarin). Zij vertelden over de magie achter The Mandalorian en wat er allemaal bij het productieproces komt kijken en deelden leuke verhalen met ons. Helaas hebben ze niets mogen vertellen over eventuele toekomstige projecten. Brendan Wayne werd door iemand uit het publiek nog gevraagd om een mooie herinnering te delen over zijn grootvader John Wayne. Dit deed hij met veel plezier en trots.

Helaas hebben we ook wat panels moeten missen. Het evenement had een lunchdeal met restaurant De Beren en er waren speciale Dark Side Burgers te krijgen, dus we wilden daar gaan lunchen. Helaas duurde het heel lang voor we onze lunch hadden en hebben we daardoor de helft van het middagprogramma moeten missen. Eten en drinken was sowieso niet heel overduidelijk te verkrijgen bij het evenement. Hiervoor moest je naar beneden, maar dat was ons ook niet helemaal duidelijk. Wel stond er in het buitengedeelte een kraampje met chips en frisdrank.

Fantastische cosplay!

Wat dan wel weer tof is, is dat overal rondom het evenement cosplayers zijn van werkelijk alle leeftijden. Overal waren Jedi’s, Siths, Mercs en andere cosplayers te bewonderen. En sommigen waagden zich zelfs aan een lightsabergevecht op het binnenplein, waar je gelijk wat skills kon leren van Ludo Sport Amsterdam. Heel indrukwekkend om te zien allemaal! We hebben echt vol verwondering naar de skills en creaties van iedereen gekeken.

Overall was het wel echt een heel gezellig evenement. Het voelde wel als one big happy Star Wars-crazy family. Ik hoop wel dat er volgend jaar wat meer ruimte is voor struinen en dat we wat minder hoeven te schuifelen. Het was namelijk best klein, waardoor je al snel alles gezien had. De panels waren wel heel tof, waardoor je toch de hele dag blijft plakken. En het belangrijkste, er is een mooi bedrag opgehaald voor Make-A-Wish Nederland en daar worden we sowieso al heel erg blij van. Mocht je nou niet naar Echo Base Charity Con zijn geweest en toch willen doneren, dan kan dat natuurlijk gewoon via de site van Make-A-Wish Nederland.

Een sfeerimpressie:

One Comment on “Event Report: Echo Base Charity Con 2023”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.