All Star Wars fans unite! Star Wars Celebration (SWC) was in Londen van 7 t/m 10 april en er is weer veel moois aangekondigd, waaronder de trailer voor Ahsoka!

Deze editie deed qua gasten absoluut niet onder voor de voorgaande edities in Amerika. Zo waren onder andere Hayden Christensen, Ewan McGregor, Ming-Na Wen, Rosario Dawson, Billy Dee Williams en Ian McDiarmid aanwezig. Ook stond deze editie in het thema van het 40-jarig bestaan van Star Wars: Return of the Jedi en daar is ook in de nieuwsberichten wel wat van te merken.

Nog voor de start van SWC worden twee nieuwe LEGO Star Wars sets aangekondigd. Het zijn twee verschillende diorama’s die thuishoren in Return of the Jedi. Er is de Endor Speeder Chase diorama en de Emperor’s Throne Room diorama. De Speeder Chase set heeft 608 steentjes en drie minifiguren, de Throne Room bestaat uit 807 steentjes en drie minifiguren. Eerlijk, ik zou deze wel in mijn woonkamer willen zetten, maar ze zijn best prijzig (€79,99 en €99,99). Beide sets zijn al beschikbaar voor pre-order en worden vanaf 1 mei 2023 geleverd. Meer informatie over deze sets vind je op deze site.

LEGO Star Wars and Star Wars: Return of the Jedi The Speeder Chase speeder bike
Bron: starwars.com

Op dag 1 gaan ze ook gelijk los met de trailer van Ahsoka. De serie, geregisseerd door Dave Filoni, komt augustus 2023 met acht afleveringen naar streamingdienst Disney+. De trailer laat ons niet alleen beelden zien van Ahsoka (Rosario Dawson) in actie, maar ook van Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo), Hera Syndulla (Mary Elizabeth Winstead) en Grand Admiral Thrawn (Lars Mikkelsen). Lars Mikkelsen verzorgde ook de stem van Thrawn in de animatieserie Star Wars: Rebels en zal dus nu ook de live action versie van hem gaan vertolken. De exacte verhaallijn is nog niet helder, maar het zal zich ongeveer rond dezelfde tijd afspelen als The Book of Boba Fett en The Mandalorian. De trailer is echt heel erg tof en augustus kan dan ook niet snel genoeg komen.

Om dan nog grootser uit te pakken zijn er ook drie nieuwe films aangekondigd. James Mangold (Logan, Indiana Jones and the Dial of Destiny), Dave Filoni (The Mandalorian, Ahsoka) en prijswinnende regisseur Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel, Saving Face) zullen aan het roer staan van deze drie films. James Mangold zal een film regisseren over het ontstaan van de Jedi. Dave Filoni gaat de gebeurtenissen van The Book of Boba Fett, The Mandalorian en Ahsoka aan elkaar breien. Sharmeen Obaid-Chinoy zal de draad oppakken na Star Wars: Rise of Skywalker, waarin Daisy Ridley terugkeert als Rey die een nieuwe Jedi Order gaat vormen. Voor deze films zijn nog geen datums bekend, dus we zullen geduld moeten hebben en de website in de gaten moeten houden.

Verder kwam er een nieuwe trailer voor de nieuwe Indiana Jones and the Dial of Destiny en werd er meer bekend over de verhaallijn. De film speelt zich af eind jaren 60 en het is tijd voor Indy om met pensioen te gaan. Peetdochter Helena heeft echter andere plannen en vraagt hem mee om te zoeken naar “a dial that could change the course of history.” Erg tof hoe ze ook een jongere Indy in de film terug laten komen. Het belooft in ieder geval weer een heerlijk Indiana Jones avontuur te worden. Harrison Ford als Indy is zoals we van hem gewend zijn, namelijk sarcastisch, ietwat cynisch en vooral avontuurlijk.

Voor het aanwezige publiek waren er ook wat eerste beelden van Andor seizoen 2. “We’re going as quickly as we can to come back with the second half of this and finish it off proudly, and make you proud of us,” zei showrunner Tony Gilroy. Dat belooft wat! Ook was er een panel van The Acolyte, een nieuwe serie van Leslye Headland die vertelt vanuit het perspectief van de slechteriken en de High Republic (hoogtij van de Jedi en een tijd van vrede). “This is when the bad guys are outnumbered,” zegt Headland. “They are the underdogs, and so it seemed like the perfect part of the timeline to explore in live-action.” We zullen in ieder geval heel veel Jedi zien in deze Disney+ serie die in 2024 naar de streamingdienst komt.

Op de eerste dag kregen we ook meer informatie over over Skeleton Crew. In deze serie zullen we veel kinderen zien, maar de serie is niet per se gericht op kinderen. Ook hier was een teaser te zien voor het aanwezige publiek. Het lijkt erop dat het draait om een groep kinderen die met het personage gespeeld door Jude Law reizen. Ik ben wel erg nieuwsgierig naar al die beelden die nog niet voor het grote publiek beschikbaar zijn!

Er zal een tweede seizoen voor Star Wars: Tales of the Jedi komen. Een animatieserie waar Ahsoka Tano en Count Dooku meer belicht werden. Mogelijk dat een tweede seizoen zich zal richten op andere Jedi en misschien ook wel koppelingen zal maken naar alle nieuwe series en films die er aan zitten te komen. Ook komt er een tweede seizoen voor Star Wars: Visions. Deze serie geeft de ruimte aan verschillende studio’s om hun visie op Star Wars te delen met de wereld. Het eerste seizoen was echt heel tof en de trailer van het tweede seizoen is ook zeer indrukwekkend. Er zit zelfs een claymation stijl tussen!

Op de andere dagen was er veel merch nieuws, zoals meer dan 20 nieuwe items van Hasbro, voor Star Wars en Indiana Jones. De Star Wars items zijn geïnspireerd door verschillende films en series, dus keuze genoeg! De items zullen in het najaar van 2023 beschikbaar zijn. Ook komen er nieuwe Funko Bitty Pops! en een Micro Galaxy Squadron line van Jazwares. En laten we trouwens de nieuwe trailer voor Star Wars Jedi: Survivor niet vergeten. Die was echt wel weer heel erg tof!

undefined
Bron: starwars.com

Star Wars: The Bad Batch krijgt een derde seizoen. De animatieserie draait om een groep elite clones die zich na Order 66 proberen staande te houden terwijl de Empire opkomt. De serie is een groot succes en sluit met het derde seizoen het verhaal af.

Tot slot dan nog even wat comic- en boeknieuws. Dark Horse Comics komt met een hele reeks nieuwe comics, waaronder Star Wars: The High Republic Adventures. Ook komen er verschillende nieuwe boeken voor iedereen die zich graag wat meer verdiept in de wereld van Star Wars. Zo komt er een boek over de tijdlijn van Star Wars, een boek over 100 objecten uit het Star Wars universum en een encyclopedie.

Star Wars: Timelines - The Mandalorian Spread
Bron: starwars.com

Er is dus weer ontzettend veel nieuws voor de die hard Star Wars fans. Nieuwe films, nieuwe seizoenen, nieuwe verzamelobjecten en boeken. Ik ben vooral blij met de trailers voor Ahsoka en Star Wars: Visions en verder duurt het me allemaal veel te lang voor we weer wat meer te zien krijgen. Ik slinger de trailer van Ahsoka en seizoen twee voor Star Wars: Visions nog even een keer aan en ga dan geduldig zitten wachten op de rest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.