Het festivalseizoen is begonnen en dat geldt niet alleen voor muziek. Ook verschillende game-evenementen zijn weer van start gegaan. Helaas komen dit jaar niet alle evenementen van de grond.

The Reality is een LAN event wat voorheen in de TT-hal in Assen plaatsvond en dit jaar in Martiniplaza in Groningen zou zijn. Onlangs liet de organisatie weten dat ze het evenement een jaar uitstellen. Ze geven aan dat ze onvoldoende tijd hebben gehad om alles goed te kunnen organiseren, maar dat ze veel steun hebben gekregen. Er zijn echter ook andere geluiden over The Reality. Zo is de prijs flink omhoog gegaan, was het weekend erg ongunstig (5, 6 en 7 mei) en moet er bovendien betaald worden voor het parkeren bij Martiniplaza en daar zit je natuurlijk niet op te wachten als je er een paar dagen moet staan. Het is nu verplaatst naar 21, 22 en 23 juni 2024. We kunnen er zo ongeveer zeker van zijn dat de TT-hal dan weer niet beschikbaar is, want de TT van Assen is ook altijd in die periode. Bovendien is het vrij warm in juni en mijn ervaring is dat met zomerse temperaturen in een evenementenhal zitten niet echt lekker is. We zijn dan ook benieuwd naar de animo voor The Reality voor volgend jaar.

Bron: CampZone.nl

Helaas is ook CampZone geannuleerd. CampZone kon drie jaar lang niet plaatsvinden, dus de organisatie hield er al rekening mee dat de opkomst wat kleiner zou zijn dit jaar. Alles is natuurlijk duurder geworden, waaronder de tickets. Vorige week eindigde de eerste periode voor de aanschaf van tickets en werd er geconcludeerd dat er te weinig kaarten zijn verkocht en ze het evenement moeten annuleren. De organisatie beaamt dat de tickets duurder zijn geworden, wat ze ook al voorzagen als een mogelijke oorzaak voor minder bezoekers. Ook stellen ze zichzelf en het publiek de vraag of dit dan wellicht het einde betekent van CampZone zoals het tot nu toe was. Er moet in ieder geval iets veranderen als ze het op nieuw willen organiseren. Bij voldoende vraag naar een herstart van het evenement zullen ze opnieuw gaan kijken, maar het lijkt erop dat CampZone het bij negentien edities zal houden.

Het is natuurlijk altijd jammer als dit soort evenementen niet door kunnen gaan. Ondanks dat er nu minder animo voor was, waren ook mensen die nog wel geïnteresseerd waren. Misschien moeten evenementen als dit dan toch kleiner opgezet worden om weer op de kaart te komen. Kleinere locaties, minder tickets, maar wel een succes levert mogelijk nieuwe enthousiaste bezoekers op. Meer bezoekers kan uiteindelijk leiden tot groei, waardoor je mogelijk weer terug kan naar een groter evenement. Misschien moeten ze dus eerst weer terug naar de basis voor de selecte groep mensen die hier enthousiast van wordt, zodat zij anderen kunnen enthousiasmeren. Want laten we nou eerlijk zijn, mond op mond reclame werkt toch het allerbeste. Voor dit jaar in ieder geval geen The Reality en CampZone, en voor de komende jaren? De tijd zal het leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.