In de Corona-periode was het een grote hit: Among Us. Een party-game waarin je samen met je vrienden een ruimteschip gereed probeert te maken voor vertrek. Klinkt kinderlijk eenvoudig, maar er bevindt zich een saboteur in de groep die iedereen probeert te vermoorden. Wie is de bedrieger in de groep?

Uiteraard verliezen games, na een enorme periode een hype te zijn geweest, wel eens spelers die er op uitgekeken zijn. Aan de uitgever, in dit geval Innersloth, om de game een extra uitbreiding of dimensie te geven zodat spelers weer opnieuw uitgedaagd worden. De ontwikkelaar komt dan ook met een Hide n Seek mode, waarin het klassieke spel verstoppertje centraal staat. De aankondiging kwam aan bod tijdens een “emergency meeting” op de Game Awards.

De trailer voor de Hide n Seek mode zie je hier:

Naast de sociale deductie is er nu ook een race-element aan de game toegevoegd. Je wilt namelijk natuurlijk niet dat je achterna wordt gezeten door de bedrieger en vervolgens gruwelijke wordt opgegeten. In een notendop probeer je als bemanningslid taken te voltooien om de timer sneller af te laten lopen en te overleven totdat de klok op nul staat. Houdt als bemanningslid natuurlijk de gevarenmeter in de gaten, want hoe roder hij uitslaat hoe dichter de bedrieger in de buurt is. Rennen voor je leven dus óf verstop je zo goed mogelijk door bijvoorbeeld ventilatieopeningen te gebruiken.

Naast de nieuwe modus komt de update ook met een aantal nieuwe functies, waaronder het aaien van huisdieren, nieuwe skins, naamplaatjes, huisdieren en kun je ook je longen uit je lijf schreeuwen. Spanning gegarandeerd!

De Hide n Seek mode is nu gratis te downloaden en te spelen in Among Us. De game is te spelen op vele platforms. Ga jij de game onder het stof vandaan halen voor een potje Verstoppertje spelen?

© 2015-2022, Innersloth LLC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.