Het was 15 december weer tijd voor een mooie Indie-World presentatie van Nintendo. Er werden weer een aantal mooie spellen aangekondigd die uitgebracht zijn of worden voor de Nintendo Switch. We praten je natuurlijk weer helemaal bij.

De presentatie duurde 17 minuten en er is een hoop leuks aangekondigd. Ga er maar even lekker voor zitten. De complete presentatie kun je hier terugkijken:

Spelunky en Spelunky 2
De presentatie ging van start met Spelunky en Spelunky 2. In de zomer van 2021 worden de games uitgebracht op de Nintendo Switch. Zoek je een weg door verraderlijke tunnels en grotten. Wees op je hoede voor Ierse kabouters, spoken, vliegende vissen, galopperende kalkoenen en vele andere lastpakken. Spelen is tevens mogelijk in lokale multiplayer. Pak je avonturierspullen er maar vast bij voor deze rogue-like game.

Fisti-Fluffs
Een game vol katten!! We love it! Hoewel, we hebben hier niet te maken met schattige poesjes, maar spinnijdige katten. Een party-game waar je niet zonder kleerscheuren van af komt. Klauter en spring er op los en verander de speelkamer in een slagveld en gooi objecten door de kamer heen. Dit is de echte katten-wereld vol catfights. Miauw! Begin 2021 komt deze catastrofie uit voor de Nintendo Switch.

Very Very Valet 
Wordt een driver in Very Very Valet. Kruip achter het stuur, haal auto’s op, parkeer ze en breng ze weer terug. Een party-game die je tot 4 spelers kunt spelen. Begin 2021 tijdelijk exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Tunche
Een 2D beat ’em up-game welke draait om de amazone. Ontdek de mysteries van het regenwoud in deze schitterende geanimeerde game. Wie zien we daar? Hat Kid van A Hit in Time duikt ook op in het bos. Vanaf maart 2021 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Cyber Shadow
Keer terug naar begin jaren 90 in Cyber Shadow. Sprint, hak en spring je een weg door futuristische levels en strijd tegen apocalyptische eindbazen. Vanaf 26 januari verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Calico
Even dacht ik dat er een digitale versie van het bordspel Calico naar de Nintendo Switch kwam, maar ook dit is een game met katten in de hoofdrol. Dé game voor dit najaar, vul een knus café met pluizige beestjes, schattige meubeltjes, leuke decoraties en heerlijk taartjes. Iedere kattenliefhebber wil dit Café runnen. Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Alba: A Wildlife Adventure
Alba gaat op bezoek bij haar grootouders op een mediterraan eiland. Ze ontdekt dat het eiland in gevaar is, dus handen uit de mouwen! Genees zieke dieren, ruim de wildernis op en red het eiland. Vanaf de lente van 2021 kun je het eiland gaan ontdekken op de Nintendo Switch.

Gnosia
Een sci-fi-avontuur waarin een ruimteschip is overgenomen door aliens die menselijke vormen kunnen aannemen. Overwin je angsten begin 2021 wanneer Gnosia arriveert op de Nintendo Switch.

Happy Game
In het voorjaar van 2021 verschijnt deze Psychedelische horrorgame voor de Nintendo Switch. Schitterend getekend, heerlijke muziek, deze wil je spelen! Speel als een jong knulletje die een vreselijke nachtmerrie heeft en zich door unieke werelden vol puzzels en missies moet worstelen. Pas op de enge konijntjes en de angstaanjagende smiley-gezichten.

Super Meat Boy Forever
Eindelijk is daar een vervolg op Super Meat Boy. In dit deel is Nugget, het schattige baby-dochtertje van Meat Boy en Bandage Girl ontvoerd. Red haar al springend, slidend en stotend. Vanaf 23 december tijdelijk als console-exclusive verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Grindstone
Cartoon-puzzelgevechten en dat meer dan 200 levels waarin je vele creeps, lastpakken en gemene valstrikken tegenkomt. Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Naast de wat langere introducties komen er ook nog een aantal toffe Indie-games in snelvaart voorbij en daar tussen zitten zeker niet de minste. When the Past Was Around is een een point-and-click avonturen-puzzelgame over liefde, verder gaan, laten gaan en de vreugde en pijn van alles daartussen en is nu verkrijgbaar. De komische avonturengame zonder zwaartekracht Kosmokrats verschijnt in maart 2021. Een grafisch spektakel in de Ghibli-achtige getekende platformer Hoa, welke in april 2021 verschijnt. Wordt een ingenieur in Hazel Sky en beleef de ultieme test vanaf maart 2021. In party-game Trash Sailors (verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2021) bevaar je de woeste zee na een tsunami en dien je je te redden met alles wat in het water te vinden is. Ook in het voorjaar van 2021 verschijnt de tweede aflevering van To The Moon, genaamd Finding Paradise.

We gaan er nog even uit met een klapper, want! niets minder dan Among Us is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Ontdek wie de bedrieger is in deze party-game.

Er staan ons weer heerlijke games te wachten in het game-jaar 2021.

© Nintendo
© Indie-World

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.