Een liefdesbrief aan zorgmedewerkers, waarin het draait om de ontberingen waarmee ze worden geconfronteerd. Begeleid de pas afgestudeerde Finley door zijn eerste weken in Porcupine, een klein stadje met grote geheimen.

Een internist aan het begin van zijn carrière kan behoorlijk zijn en dat gaat Finley absoluut ervaren. Het belang van vriendschap staat in dit schattige, maar verterende verhaal zeker voorop. In het kleine stadje Porcupine lijkt alles in eerste instantie vredig, een plek waar iedereen elkaar kent en groet. Echter na niet al te lange tijd komt Finley er achter dat niet iedereen zo eerlijk is als ze lijken te zijn. Hier blijft het echter niet bij, want hij wordt daarnaast ook geconfronteerd met het dilemma van de botsing van werk en het dagelijkse leven. Een weerspiegeling van een ongezond en systemisch probleem in de gezondheidsindustrie in het algemeen.

De prachtige aankondigingstrailer zie je hier:

De trailer geeft nog niet heel veel prijs, behalve dat Finley een waarschuwing lijkt te krijgen en daarnaast krijg je een kleine blik op de gameplay. Deze gameplay bevat mini-games, een platformgedeelte en dialoogkeuzes. Het oprechte verhaal over vriendschap, zelf-opoffering en eigenliefde voert echter de boventoon. Terwijl de jonge internist rent, springt en glijdt door Porcupine moet hij ook nog eens diagnoses stellen en rapporteren aan de hoofd-doktor welke niet echt vriendelijk of meegaand is.
In een schattig vormgegeven setting schuwt de game geen serieuze topics. Het gaat er om waar de schoen knelt en hoe…

Fall of Porcupine verschijnt in 2023 voor de PC (via GOG en Steam), Nintendo Switch, Xbox One en Series X | S en PlayStation 4 en 5. Vanaf 30 augustus is er een gratis proloog verkrijgbaar via Steam, de PlayStation en Nintendo Switch.

 © BUNTSPECHT.GAMES
© Assemble Entertainment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.