Wanneer je een jaar of 30+ bent kun je je ongetwijfeld de tekenfilmserie of stripverhalen Moomin van tekenaar Tove Jansson nog voor de geest halen. Menig kijker is ongetwijfeld van mening geweest dat het witte nijlpaarden waren, maar in feite waren het sprookjesachtige familieleden van de trollen. De Moomins waren heel muzikaal en met name Snufkin die altijd op pad was met zijn harmonica.

Snufkin is de hoofdpersoon in de muzikale avonturen-game Snufkin: Melody of Moominvalley. De game bevat een symfonie aan opdrachten en karakters en draait er om dat je de harmonie van de natuur herstelt in Moominvalley. In het gebied zijn een aantal grote parken verschenen en deze hebben toch echt het natuurlijke evenwicht van de vallei verstoord. De parkopzichter zit hier achter, tijd om hem op zijn nummertje te zetten.

De trailer bekijk je hier en zal ongetwijfeld veel nostalgie opwekken:

Een nostalgische ervaring of een fijne introductie voor zowel jong als oud vol met puzzels en muzikale omlijstingen én dat alles met een open wereld mechaniek. De game lijkt zij weggelopen te zijn uit een boek en over de muziek moeten we ook zeker nog iets kwijt. Deze is namelijk van de bekende IJslandse band Sigur Ros, bekend om hun fijne Post-Rock- geluid. Je verkent de natuur en beseft je dat niet alles veranderd hoeft te worden en dat sommige dingen mooi zijn zoals ze zijn. Dankzij diverse geheimen die je ontdekt en de puzzels op je pad die je oplost krijg je steeds meer muzikale inspiratie voor je harmonica.

Heb jij het in je om de natuur van Moominvalley te herstellen? Snufkin: Melody of Moominvalley verschijnt ergens in 2023 voor zowel de PC als diverse consoles.

©Moomin Characters™
©Hyper Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.