Accio!, Alohomora!, Avada Kedavra! Crucio!, Descendo!, Expecto Patronum!, Paralitis!, Protego! Je hebt deze spreuken ongetwijfeld wel een keer voorbij horen komen terwijl je Harry Potter las of keek of speelde. Stiekem verlangde je er eigenlijk wel naar om zelf ook die spreuken uit te spreken met je toverstok in je hand. Et voilà; je wordt nu op je wenken bediend met Harry Potter: Paralitis!

Paralitis is een verlammingsspreuk en deze staat centraal in het bordspel Harry Potter: Paralitis welke wordt uitgegeven door Repos Production en gedistribueerd via Asmodee. Dit is een oproep aan alle heksen en tovenaars vanaf 8 jaar om in een groep van 4 tot 8 spelers circa 30 minuten je toverstaf in de aanslag te houden! Dappere Griffoendors, slimme Ravenklauwen, loyale Huffelpufs en sluwe Zwadderich leerlingen speel en zorg dat jouw afdeling de meeste punten verdient om aan het einde van het jaar als winnaar uit de bus te komen.

Hoe Paralitis exact in zijn werking gaat? Dat is als volgt: in principe is het kinderlijk eenvoudig en leer je de spelregels al spelenderwijs. Gedurende acht rondes wordt er gevochten waarin je een spreuk kiest, je een toverstok op een andere speler richt, een spreuk uitspreekt en de effecten hiervan uitvoert. Dit doen jullie allemaal tegelijk. Iedereen die ongedeerd uit de strijd is gekomen krijgt een beloning voor hun afdeling.

De spreuken die je kunt gebruiken staan op kaarten die iedere speler aan het begin van het spel uitgedeeld krijgt. Er zijn Paralitis-kaarten, maar ook Spreukfoutkaarten (we hebben het immers allemaal moeten leren). De Paralitis-kaarten zijn beperkt en je Spreuk foutkaarten dien je tactisch in te zetten om een extra grammetje te halen bij je professor, om drankjes te brouwen óf om puntenkaarten te verdienen. Denk goed na, want je wilt immers geen strafpunten verzamelen en de kans mislopen om extra beloningen voor jouw afdeling binnen te slepen.

Net als in ieder gevecht is het uiterst belangrijk dat je je hoofd koel houdt. Welke van je tegenstanders observeer je, bescherm je jezelf of ga je vol op de beloningen op tafel? Een fantastische party-game waar je een hoop blufvermogen voor nodig hebt, of misschien juist niet. Ga in de aanslag met jouw toverstok (en dit is geen grap) en gebruik jouw kaarten, die ook nog eens holografisch zijn, tactisch! Wie is er in voor een potje Harry Potter: Paralitis? Het party-spel ligt vanaf 23 september 2022 in de winkels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.