Gamingservice Utomik is op deze website al meerdere malen voorbij gekomen. Zie het als een Netflix voor games. Echter was dit game-bingen tot nu toe echter enkel mogelijk op de PC. Daar gaat verandering in komen, want ze hebben nu een Cloud Gaming aangekondigd.

Voor een vast bedrag per maand kun je bij Utomik kiezen uit op dit moment meer dan 1300 games op het gebied van Indie, triple A- classics, casual, retro, kids games en noem maar op. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Coffee Talk, My Time at Portia en Call of the Sea, maar ook Human Fall Flat, Harvest Moon: Light of Hope en Summer in Mara. Ook de klassieker Farm Frenzy is present in een Refreshed editie. Er is altijd genoeg te kiezen, wellicht zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Gaming is natuurlijk al een nieuwe fase ingegaan waarbij we altijd en overal willen gamen zonder vast te hoeven zitten aan een enorme PC of laptop. Daarom is Utomik in de Cloud Gaming gedoken. Wat betekent dit? Dat het later in 2022 ook mogelijk zal zijn om op je mobiele telefoon en tablets de games te spelen (Android) en de Samsung Gaming Hub op Samsung tv’s. Hier bovenop is het ook nog eens mogelijk om te switchen tussen apparaten.

De verwachting is dat halverwege 2022 Cloud Gaming werkzaam is voor mobiele telefoons en tablets met Android 9 of hoger. Om alles gladjes te laten verlopen zal een selecte groep spelers in een gesloten beta het “nieuwe” gamen gaan testen.

Benieuwd geworden naar Utomik? Een abonnementje aanschaffen is hier mogelijk. Een persoonlijk abonnement kost je €6,99 en het familie-plan waarin je tot 4 spelers kunt spelen kost je €9,99 per maand. Liever eerst even proeven? Je kunt Utomik 14 dagen lang gratis uitproberen.

© 2022 Utomik B.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.