Jippie! Het is vanaf heden mogelijk om Xbox Game Pass titels in de cloud te spelen vanaf je Xbox console. Xbox Game Pass Ultimate abonnees zullen nu zeker een gat in de licht springen, want Xbox Cloud Gaming is nu beschikbaar op de Xbox One en Xbox Series X | S.

Wel eventjes geduld, want niet iedereen kan natuurlijk tegelijkertijd aan de slag. Een aantal Xbox spelers krijgt vroegtijdige toegang en de komende weken kunnen alle Xbox gamers in de cloud gamen.

Wat betekent dat Xbox Cloud Gaming nu eigenlijk precies? Dat leggen we je uit:
Zo is het nu dus mogelijk om snel games te spelen voor je ze installeert. Oftewel je hoeft niet heel ongeduldig te wachten totdat de game eindelijk klaar is om te spelen. Op deze manier bespaar je ook nog eens ruimte op je harde schijf. Handig! Daarnaast kun je meedoen met gamesessies van vrienden wanneer je een uitnodiging krijgt. Dit is ook mogelijk voor games die je nog niet hebt gedownload. Er is nog iets moois: je kunt ook bepaalde games spelen die voorheen alleen op de nieuwe generatie consoles gespeeld konden worden. Denk hierbij aan Recompile, The Medium en The Riftbreaker.

In dit filmpje wordt het je allemaal nog even haarfijn uitgelegd:


Het moet nu echt een feestje zijn om door de Cloud te kunnen struinen als Xbox Game Pass Ultimate- abonnee en zo direct games te kunnen spelen. Speel je er één en denk je mwoah toch maar even niet en hoppa op naar een volgende. Xbox zit daarbij ook absoluut niet stil, want de cloud bibliotheek wordt binnenkort uitgebreid met meer next gen games, denk maar eens aan Microsoft Flight Simulator die begin 2022 te zien zal zijn.

Opstarten die console, ga op zoek naar het cloud icoontje en ontdek je nieuwe favoriete game!

© 2021 Microsoft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.