De LOL-ers hebben er enorm naar uitgekeken en dat blijkt absoluut, want Arcane is flink de Top- 10 lijstjes ingedoken en heeft alweer de nodige records verbroken. Arcane is de eerste serie gebaseerd op de enorm populaire game en uiteraard hebben wij ook al gekeken.

Gedurende drie weken komen er wekelijks drie afleveringen van de serie online te staan. De eerste drie verschenen op 6 november, de tweede drie op 13 november en op 20 november werd de serie afgesloten met de laatste drie afleveringen. Lekker binge-wachten dus wanneer je nog in moet stappen.

Waar gaat de serie over? Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te vermelden dat de serie een samenwerking is tussen Riot Games (de makers van League of Legends) en Netflix. De LOL-fans kennen de wereld natuurlijk als geen ander en voor hen roept de serie één en al herkenning op. Toch wanneer je de game niet speelt of kent kun je je absoluut vermaken met Arcane. In de serie volg je diverse champions uit de game en wordt je mee teruggebracht naar de diverse achtergronden van deze karakters. Je volgt onder meer de zusjes Vi en Jinx, twee rivalen van elkaar en de serie doet uit de doeken waarom dat het geval is. Hetzelfde geldt voor meerdere “champions” uit wellicht wel ‘s werelds meest gespeelde game.

Bekijk hier de trailer van de serie:

Let wel op: de serie schuwt absoluut geen geweld, dus voor jonge kinderen is deze serie niet aan te raden en de leeftijdsclassificatie is niet voor niets ingesteld op 16 jaar. Ook al speel ik zelf geen League of Legends, ik heb mij enorm vermaakt met deze serie waar ik vooraf niet enorm enthousiast was.

Één ding is duidelijk, de serie is een hit, getuige ook de 9,4 rating op IMDB. Een absolute monsterscore voor een Netflix Original- serie. Het zou absoluut zonde zijn als er geen tweede seizoen zou volgen. Moge dit tevens een opmars zijn voor (nog) meer games waar een serie van gemaakt gaat worden. Dat ze een groot succes zijn mag inmiddels duidelijk zijn.

© Netflix

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.