Grasmaaien, de een vindt het heerlijk rustgevend om het gazon te maaien, de ander laat het liever overwoekeren of haalt liever al het gras uit de tuin. In Lawn Mowing Simulator moet je toch wel echt van grasmaaien houden, maar voor deze nieuwe DLC ook een beetje van dinosauriërs.

In de nieuwe DLC Dino Safari moet je onderhoud plegen aan de gazons van een Dino Safari park. In dit park vind je verschillende velden met hier en daar een animatronic dinosaurus. Het werkt in principe gewoon hetzelfde als ieder andere maaiopdracht die je vanuit je carrière kunt opstarten, maar ook vanuit de vrije modus. Je kiest een bijpassende zitmaaier en kantenmaaier en dan kun je los. Het safaripark bestaat uit vier verschillende gebieden: T-Rex Paddock, Cretaceous Canyon, Herbivore Valley en Raptor Enclosure. Deze vier gebieden zijn goed voor twaalf nieuwe opdrachten waarbij je gras moet maaien, maar ook moet opruimen.

De gameplay is niet nieuw met deze DLC en is in principe meer van hetzelfde. Het geeft je gewoon meer variatie in opdrachten, zodat je ook eens ergens anders dan in de voortuin of achtertuin loopt te maaien. Het is wel jammer dat de dinosauriërs niet wat meer toevoegen dan wat gebrul en wat beweging hier en daar. Ik had het best leuk gevonden als er wat rondliep en je daar ook echt omheen zou moeten maaien. Helaas moest ik het doen met een paar brullende en kop schuddende dino’s.

De kantenmaaier die sinds kort beschikbaar is handig voor de details, maar ik vind het zelf maar ondingen. Het maakt vooral heel veel lawaai en het zit vreselijk in de weg. Er zijn wel weer genoeg obstakels om omheen te maaien met deze DLC, zoals picknickbankjes en dinopoten, dus op zich zou de kantenmaaier wel heel handig kunnen zijn. Ik gebruik hem dan ook wel, maar niet met heel veel plezier.

Alena’s oordeel

De DLC is best vermakelijk en geeft weer genoeg gras om te maaien in een nieuwe omgeving. Het geeft je al speler geen nieuwe gameplay of echt hele spannende dingen. Je moet het dus vooral aanschaffen als je je huidige collectie zat bent. De DLC kost €4,99 en dat is een prima prijs voor wat je ervoor krijgt. De twaalf nieuwe opdrachten zorgen voor genoeg nieuwe content en geven je in de carrière net even die afwisseling die je nodig kunt hebben in de saaie gazons. Overigens is Lawn Mowing Simulator nu niet meer alleen voor Xbox One, Xbox Series X|S en Steam beschikbaar, maar ook voor PlayStation 4 en 5. Dus ook op de PlayStation 4 en 5 kun je nu je grasmaaidromen laten uitkomen.

+ Voldoende nieuwe content
+ Afwisseling van de “gewone” tuinen
+ Diversiteit in opdrachten

– Geen nieuwe gameplay
– Interactie met dino’s was leuk geweest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.