Ik ben echt dol op casual games, zeker de time-management versies, alsof het moederschap nog niet hectisch genoeg is. Vroeger keek mijn moeder naar The Love Boat, de tv-serie, op tv en ik keek gezellig mee. Nu is er een The Love Boat-game van gemaakt en die moest ik natuurlijk even spelen!

The Love Boat is een serie die in 1977 tot 1987 werd opgenomen en uitgezonden. Deze Love Boat is een cruiseschip voor heel diverse personen waarop elke keer wel ‘iets’ te beleven valt. Zoals ook in elke show zijn er een viertal bemanningsleden en een kapitein die ervoor zorgen dat alles in goede banen geleid zal worden.

Dat is ook de basis van de game. We komen tegen, Captain Merill Stubing, Doctor Adam Bricker, Bartender Isaac Washington, Ship’s Purser ‘Gopher’ Smith en Cruise Director Julie McCoy. De personages in het spel lijken ook sprekend op de hoofdrolspelers uit de tv serie. Wat als een warm bad voelt natuurlijk!!

Dan de tune, het intro-muziekje van de serie komt als een rode draad terug in de game. Een deuntje dat best kan blijven hangen en soms lichtelijk irritant begint te worden. De omgevingen van de game zijn afwisselend zo ga je van de incheckbalie naar het dek met zwembad en bar, een eetzaal, diverse locaties waar je aanmeert en de ziekenboeg.

Je bent van diverse markten thuis en moet zorgen dat de gasten op het schip tevreden zijn, bezorg ze zo snel mogelijk de juiste producten. Elke level heb je een bepaald doel om te behalen. Zo is het minimale doel om één ster te halen en het maximale is om met drie sterren je level af te maken. Bijna elk level heeft een extra opdracht waar je een diamant (of wat voor steen het ook maar mag zijn) kunt verdienen en je moet op zoek gaan naar de muis!

De opdrachten variëren ook heel erg, soms moet je rommel opruimen of zorgen dat een meeuw niet op de gasten poept. Je kan ook de moeilijkheidsgraad aanpassen van beginner, tot normale speler tot expert. Ik moet zeggen dat ik op expert niveau heb gespeeld en de meeste levels zo door ben gefietst, een drietal levels waren een hele uitdaging.

In de tv-serie zag je gasten aan boord komen(ook Emily en haar zus Angela), inchecken en daarna volgde je hun verhaal in de loop van het programma. Hier is het net zo, er zijn een paar koppels die je volgt en natuurlijk komen er diverse problemen op hun pad waardoor ze de hulp van de bemanning goed kunnen gebruiken. Je ziet het verhaal, de interactie van de bootgasten, de liefde, de problemen waar ze mee te maken krijgen, wat er gedaan moet worden en natuurlijk de humor. De grapjes en grollen komen ook voorbij en worden door een ‘lachbandje’ ondersteunt, nét als in de TV-serie!! Hilarisch en stom tegelijk eigenlijk. Het is zo ouderwets maar eigenlijk overbodig.

Uiteindelijk heeft het spel 60 levels en 30 extra uitdagingen. Brengt het nostalgie in een notendop, de lol, de liefde, het stressen van de time-management, het vangen van de muizen en de herkenbare personages uit de TV-serie.

Mijn mening: Ik heb me heel erg vermaakt met The Love Boat! Ook al waren sommige levels erg makkelijk (ook op expert niveau) wilde ik alles halen net als de extra uitdagingen. De personages uit de tv-serie nu in een game geplaatst ik herkende gewoon alles!! Wat een nostalgie in een computerspel!! Ook al is het een casual game, die we geen cijfer geven, zou deze toch hoog scoren vanwege het originele verhaal, de setting en de nostalgie. Ik ga nu mijn moeder bellen!!

Ik heb deze game kunnen spelen via mijn Utomik abonnement.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.