Wat zouden toch doen zonder stroom? Dan zouden we het deze donkere dagen met kaarsjes moeten doen, kunnen we niets koud (of warm) houden en zou mijn laptop straks uitvallen als de accu leeg is. In Power to the People kun je alle mensen van stroom voorzien, dat hoop je tenminste…

In een steeds groter groeiende stad is het heel belangrijk dat er een goed stroomnetwerk ligt. Stel je voor dat je een matig netwerk hebt, maar steeds meer inwoners. Dan zal je netwerk het niet meer aan kunnen en zullen vele mensen zonder stroom zitten. En dat is dus de grote uitdaging in Power to the People. Zorgen dat iedereen van stroom is voorzien en dat je daarmee ook nog eens winst maakt zodat je je bedrijf steeds verder kunt uitbreiden. Crytivo heeft al veel van dit soort city building- en simulatiegames op zijn naam staan (Hotel Magnate, City State) of in ontwikkeling (Farm Folks, Roots of Pacha).

Power to the People is in verschillende gamemodes te spelen. Zo is er de campagne met veertien missies verspreid over vijf continenten waar je een verhaal doorspeelt en natuurlijk stapsgewijs de kneepjes van het vak leert. Je kunt spelen in verschillende moeilijkheidsgraden, zodat het voor iedereen toegankelijk en uitdagend kan zijn. Je moet daarin ook rekening houden met verschillende weersomstandigheden en misschien wel ongelukken en rampen die zich kunnen voltrekken in je stad. Ga je liever wat prutsen en helemaal je eigen gang, dan kun je kiezen voor de vrije sandbox modus. Er zijn namelijk meer dan 20 unieke gebouwen om in te zetten en te verkennen, zeer uitgebreide onderzoeken waarmee je allemaal voordelen vrijspeelt.

Tot slot zijn er dan nog een wekelijkse uitdagingen en random evenementen waar je als speler aan mee kunt doen. Jouw resultaten worden allemaal bijgehouden op een Leaderboard zodat je ook nog eens lekker wordt uitgedaagd om de beste van de wereld te worden. De game ziet er mooi uit en lijkt me behalve heerlijk gestructureerd ook erg uitdagend! Power to the People is nu verkrijgbaar op Steam voor €12.49

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.