Wat was het een feest! Een gloednieuwe Nintendo Direct vol nieuwtjes, bijna 40 minuten lang werden er nieuwtjes op je afgevuurd. In dit artikel hebben we een mooie samenvatting gemaakt voor wanneer je niet de kans had om wakker te blijven of om uberhaupt niet te kunnen kijken.

Bijna 40 minuten aan nieuwtjes, er kwam een hoop aan bod. Wat betreft nieuwe releases viel het wat tegen en waren het veelal remakes van al eerder uitgebrachte games. Toch zaten er genoeg hoogtepunten in. De hele presentatie terugkijken is hier mogelijk:


Dan nu beknopt de samenvatting van de presentatie:

– Nintendo Switch Sports
Dé game van de Nintendo Wii komt naar de Nintendo Switch. Speel voetbal, volleybal, bowling, tennis, badminton en Chanbara door gebruik te maken van je Joy-Con. Vanaf 29 april verkrijgbaar.

– Mario Kart 8 Deluxe – Circuit uitbreidingspas
Er zijn al heel wat Mario Kart-releases geweest en ieder hebben ze hun eigen onmiskenbare banen met zich meegebracht. In een speciale uitbreidingspas kun je uiteindelijk 48 geremasterde circuits spelen. Eerst worden er 6 circuits uitgebracht en later worden daar steeds in batches delen aan toegevoegd. Los kost de bundel je €24,99, maar wanneer je een betaald lidmaatschap van Nintendo Switch Online en uitbreidingspakket hebt is het gratis.

– Xenoblade Chronicles 3
Een gloednieuwe game waarin je in de huid van Noah en Mio kruipt en de vete tussen Keves en Agnus uitvecht. De release staat gepland voor september 2022.

Mario Strikers: Battle League Football
Op 10 juni verschijnt er Mario Strikers, een soort voetbal waarin twee teams van vijf er letterlijk alles aan doen om de winst binnen te slepen.

– MLB The Show 22
Voor het eerst komt de MLB The Show naar de Nintendo Switch. Speel de RPG-stand Road to the Show of de kaartenverzamelstand Diamond Dynasty. Vanaf 5 april te spelen op de Nintendo Switch.

– Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition
Een remaster van de RPG Chrono Cross, waarin tevens Radical Dreamers is inbegrepen. Vanaf 7 april verkrijgbaar.

– Portal: Companion Collection
Portal en Portal 2 in één bundel. Puzzelplezier alom in deze Companion Collection. De game verschijnt in 2022.

Splatoon 3
Een nieuw trailer toonde de nieuwe golf van Salmon Run, een coöpstand. Deze zomer verschijnt de game voor de Nintendo Switch.

Kirby en de Vergeten Wereld
Een nieuwe trailer voor de nieuwste Kirby-game. Mondvol-vorm wordt geïntroduceerd waarmee Kirby kan veranderen in objecten door ze op te zuigen. Verander in een auto, een automaat of zelfs een pylon. Kirby en de Vergeten Wereld verschijnt op 25 maart op de Nintendo Switch.

Disney Speedstorm
Een racegame met personages uit Disney en Pixar. De game is gratis te spelen en racet deze zomer naar de Nintendo Switch.

No Man’s Sky
Dé populaire game komt eindelijk naar de Switch! Ontdek deze zomer een oneindig universum op de Nintendo Switch.

Eartbound / Earthbound Beginnings
De Super NES-games Eartbound en Earthbound Beginnings komen naar de Switch. Beter gezegd: ze zijn er al en nu te spelen.

Metroid Dread
Een gratis update voor Metroid Dead is nu verkrijgbaar. Daag jezelf uit in de moeilijkheidsgraad ‘DREAD’ of ‘REKRUUT’.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp
Vanaf 8 april marcheert Advance Wars naar de Nintendo Switch. Adviseer een kleurrijke cast van commandanten, elk met eigen voice-overs, in twee enerverende campagnes. Je neemt het op diverse terreinen op tegen unieke personages, waardoor je een goede strategie moet bedenken om de slag te winnen.

Star Wars: The Force Unleashed
Een klassiek Star Wars-avontuur wordt op 20 april uitgebracht op de Nintendo Switch. Als de geheime leerling van Darth Vader gebruik je vernietigende Force-krachten en combo’s met je lightsaber terwijl je Jedi-meester moet verslaan op iconische planeten.

Assassin’s Creed the Ezio Collection
De complete saga van Ezio Auditore da Firenze zijn vanaf 17 februari te spelen op de Nintendo Switch. Daarnaast krijg je er twee korte bonusfilms en DLC bij.

Cuphead – The Delicious Last Course!
Meer Cuphead-actie in een betaalde DLC, welke verkrijgbaar is vanaf 30 juni. Deze keer worden Cuphead en Mugman vergezeld door Ms. Chalice voor een waanzinnig avontuur, waarin je het nieuwe Inkwell Isle ontdekt en nieuwe moves van Ms. Chalice kunt gebruiken, zoals dubbele sprongen en ontwijkrollen. Versla nieuwe eindbazen, elk met hun eigen unieke persoonlijkheden en monsterlijke aanvallen.

Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival
Drummen op 76 heerlijke liedjes, waaronder het themalied van The Legend of Zelda, maar ook “Gurgenge”, “Feel Special” en “Racing Into The Night”. Geef een live-concert tijdens het festival op de Nintendo Switch later in 2022.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes
Vecht mee in enorme veldslagen in het door oorlog verscheurde Fódlan. Personages uit Fire Emblem: Three Houses keren in de game, die vanaf 24 juni verkrijgbaar is terug.

– Live A Live
Voorheen alleen uitgebracht in Japan en nu wereldwijd naar de Nintendo Switch in HD-2D-stijl. Vanaf 22 juli 2022 te spelen.

– Triangle Strategy
Speel nu de eerste drie hoofdstukken in de nieuwe demo. De volledige game wordt op 4 maart uitgebracht.

– Front Mission 1st: Remake / Front Mission 2: Remake
Remakes van de Front Mission- games. Bestuur in deze tactische RPG gewapende machines, genaamd Wanzers en leidt je bataljon naar de overwinning. Deel 1 verschijnt deze zomer en deel 2 volgt later.

Klonoa Phantasy Reverie Series: Klonoa: Door to Phantomile en Klonoa 2: Lunatea’s Veil
Ren, spring en zweef terwijl je windstoten afvuurt om vijanden te grijpen en weg te gooien en gebruik de omgeving in elk zijwaartsscrollend level in je voordeel. Vanaf 8 juli staan je grootste avonturen te wachten.

GetsuFumaDen: Undying Moon
De dood is niet het einde: versla helse vijanden tot je het loodje legt en zet de strijd in een nieuw lichaam voort met je eeuwige ziel en herinneringen. Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

SD Gundam Battle Alliance
In het GUNDAM-universum vinden vreemde gebeurtenissen plaats die ook wel Breaks worden genoemd. Ontdek wat de oorzaak is en herstel de juiste tijdlijn in SD Gundam Battle Alliance. In 2022 wordt de game uitgebracht.

Kingdom Hearts Integrum Masterpiece for Cloud
Drie Kingdom Hearts-collecties zijn nu verkrijgbaar als Cloud-versies voor de Nintendo Switch. Van Kingdom Hearts tot Kingdom Hearts III en de DLC Re MIND.

Korte aankondigingen: LEGO Brawls, een LEGO-platformvechtgame komt deze zomer naar de Switch. Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – the Hinokami Chronicles wordt op 10 juni uitgebracht. Two Point Campus verschijnt op 17 mei en Zombie Army 4: Dead War ziet op 26 het daglicht.

Wat een bomvolle presentatie. Hopelijk zit er genoeg voor je tussen om naar uit te kijken. Laat ons vooral weten waar jouw voorkeur naar uit gaat.

© Nintendo Co., Ltd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.