Roguelike lijkt de nieuwe trend, maar veel van deze games lijken op elkaar. Zou The Serpent Rogue daar verandering in gaan brengen?

In actie-avontuurgame The Serpent Rogue draait het grotendeels om alchemie, een altijd mysterieuze natuurfilosofie. Spelers nemen de rol aan van The Warden die op een missie is om de wereld te bevrijden van een soort ziekte genaamd Serpent Rogue. Tijd om je kennis van alchemie verder te ontwikkelen om de balans weer te herstellen in Mount Morbus. Alchemie is in deze game dus echt je vriend. Je verzamelt ingrediënten die over de hele wereld verspreid liggen om zo alles te weten te komen over het gebruik daarvan en hoe je ze kunt mixen tot krachtige en unieke dranken of misschien wel andere voorwerpen.

Alles wat je als The Warden doet heeft een effect op de wereld om je heen. Zou je teveel items op de grond laten slingeren, dan kun je de volgende keer dat je er langs komt veel ongedierte verwachten. Laat je dode lichamen liggen dan zullen ghouls verschijnen en overal dood en verder achterlaten. De wereld om je heen verandert dus continu, zowel door je eigen toedoen als door willekeur. Locaties en voorwerpen liggen steeds weer op een andere plek vanwege stormen die het land teisteren.

Zoals je in de trailer kunt zien is de wereld vol ingrediënten, waardoor je als speler veel de ruimte krijgt om te experimenteren met alle opties. Ook verschillende vijanden die je tegenkomt kun je proberen te verslaan, maar je kunt ze ook proberen te overmeesteren en bevrienden. En wellicht het mooiste van alles is dat je acties je kunnen maken tot held, maar ook tot de slechterik van het verhaal. Kies dus je eigen pad in The Serpent Rogue van Team17 (Overcooked!, Worms) en Sengi Games. Voor meer informatie over de game check je de officiële pagina of voeg je de game toe aan je verlanglijstje op Steam. Hier kun je ook al een demo downloaden! The Serpent Rogue is verkrijgbaar vanaf 26 april voor PC (Steam), Nintendo Switch, PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.