Als een game visueel heel sterk is ben ik al gauw geneigd om me erin te verdiepen en dan met name bij indiegames. ITORAH is zeker weten zo’n game, lees je even mee?

Het verhaal gaat over Itorah, zij is mogelijk de laatste mens op aarde. Wat is er dan met de rest van de mensheid gebeurd? Gelukkig is Itorah een heuse krijger en zal ze er alles aan doen om dit mysterie op te lossen. Het prachtig groene Nahucan wordt geteisterd door een dodelijke en mysterieuze plaag. Ze vecht zich door de verschillende gebieden van Nahucan heen om Nahucan te kunnen redden. ITORAH is een combinatie van een ouderwetse platformer en hack and slash. Itorah zal moeten springen, ontwijken en haar pratende bijl moeten gebruiken om steeds complexer wordende puzzels op te kunnen lossen. Met meer dan 200 animaties is goed te zien hoe Itorah steeds vaardiger wordt tijdens de game.

Naast vechten is er ook ruimte voor vriendschappen. Tijdens haar reis zal Itorah vele nieuwe personages ontmoeten die ze nodig heeft om het mysterie rondom de verdwijning van de mensheid te ontrafelen. Het allermooiste vind ik toch dat alles met de hand geschilderd is om Nahucan op een prachtige manier tot leven te wekken. De landschappen van Nahucan zijn geinspireerd door Zuid-Amerikaanse en Centraal-Amerikaanse landschappen.

ITORAH wordt ontwikkeld door Grimbart Tales en dit is denk ik de eerste game die ze ontwikkelen. Ik kan namelijk nergens andere games van ze vinden en de informatie over de origine is zeer bijzonder. De baas van Grimbart Tales is namelijk een oude das genaamd Grimbart. Laten we het erop houden dat ze dol zijn op het vertellen van bijzondere verhalen. De game wordt uitgegeven door Assemble Entertainment, die je zou kunnen kennen van Leisure Suit Larry.

ITORAH zou later dit jaar naar Steam moeten komen en kun je nu alvast op je Wishlist zetten. Mocht je het proces willen volgen, check dan Grimbart Tales op Instagram, Facebook, Twitter en Discord. Ik droom in ieder geval vast weg bij de prachtige posts…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.