De Nederlandse gamestudio’s M2H en Blackmill Games hebben met trots hun nieuwe first person shooter aangekondigd, dat zich zal gaan afspelen in de Eerste Wereldoorlog. De game heet Isonzo en maakt, samen met hun eerdere shooter Verdun, deel uit van de WW1 Game Series. Inspiratie voor Isonzo is gehaald uit de tweejarige strijd om de gelijknamige rivier. Spelers bemannen het Zuidelijke front, waar het Koninkrijk van Italië en het Oostenrijks-Hongaarse Rijk de confrontatie met elkaar aangaan.

De gevechten zullen plaatsvinden tussen de schilderachtige toppen, ruige valleien en idyllische steden van Noord-Italië. Isonzo brengt hiermee dus prachtige nieuwe slagvelden met zich mee voor spelers om te ontdekken. In de gloednieuwe Offensive gamemodus worden spelers direct in het midden van belangrijke historische offensieven geplaatst, op het Italiaanse Front. De gevechten lopen uit een van gevechten op grote hoogte, zoals in de Alpen, als in de Isonzo-rivier zelf.

Alles wat de spelers tegenkomen in Isonzo is gebaseerd op research van de makers van de game. Ze zijn zelfs op excursie gegaan, om een zo realistisch en authentiek mogelijke ervaring te creëren voor de spelers. Denk hierbij aan de uniformen van de soldaten, maar ook het enorme arsenaal aan wapens.

Matt Hergaarden, ontwikkelaar en co-founder van M2H, geeft aan dat het Italiaanse Front de perfecte kans was voor het team om de WW1 Game Series te verheven, zowel spreekwoordelijk als letterlijk. De gevechten in de Alpen en de Isonzo brengt een hoop nieuwe gamemechanieken met zich mee, aldus Hergaarden.

Isonzo is inmiddels al de derde game in de WW1 Game Series en introduceert gevechten op grote hoogte in de Alpen, in Noord-Oost Italië. De twee andere games in deze serie, Tannenberg en Verdun, brengen weer andere aspecten van de Eerste Wereldoorlog met zich mee. Laatstgenoemde is dé game die heel dit project in gang heeft gezet. Isonzo bouwt voor op de stabiele en authentieke basis van de WW1 Game Series en combineert de intensiteit die Verdun met zich meebracht, met de grootte slagvelden die eerste werden geïntroduceerd in Tannenberg.

Een precieze releasedatum voor Isonzo is nog niet bekendgemaakt, maar de game moet dit jaar nog uit gaan komen voor PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

Bekijk hier de aankondigingstrailer voor Isonzo:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.