Thuisblijven, het is lastig voor iedereen en zeker wanneer je normaal tijdens een avond in het weekend bordspelavondjes organiseert. Gelukkig heeft Asmodee een oplossing: Print & Play bordspellen en spellen om via Connect & Play te spelen en dat ook nog eens voor helemaal nop!

Tijdens de eerste lockdown schreven we al over de gratis Print & Play-bordspellen, waaronder Unlock! en Dixit van Asmodee (zie hier) en de toevoegingen, waaronder Corinth en Concept die later aan het aanbod werden toegevoegd (zie hier). Inmiddels zijn er meer Print & Play-spellen toegevoegd waaronder klassieker Ticket to Ride met een Stay at Home-versie, maar ook Pandemic Hot Zone: North America!

Die laatste behoeft wat meer uitleg. Pandemic is een enorm populair spel, waarin je virussen uit moet roeien en de wereld van pandemieën dient te redden. Hot Zone is een verkorte versie van het coöperatieve basisspel. Zorg er voor dat je de wereld beschermt en voorkom uitbraken van virussen en zoek samen naar vaccins om het spel te winnen. Een absolute aanrader om te spelen.

Met Connect & Play biedt Asmodee een veilige manier van spelen aan zonder dat iemand zijn huis hoeft te verlaten. Samen bordspellen spelen op afstand dus. Speel vanuit je luie stoel gratis aangepaste versie van populaire bordspellen uit het Asmodee-assortiment. Alles wat je nodig hebt is een videobel-optie en je kunt vervolgens samen met vrienden en familie aan de slag. Speel bijvoorbeeld Dixit, Just One, Dobble, Sherlock Holmes of Time’s Up. Let op: de Connect & Play spellen zijn voor nu alleen in het Engels beschikbaar.

We hebben behoefte aan entertainment en aan plezier met elkaar ook al is dat niet samen face-2-face met elkaar. Asmodee probeert met hun gratis content enigszins om het speelplezier met vrienden en familie toch door te laten gaan. Binnenkort kunnen we updates verwachten in zowel het Print & Play als het Connect & Play-aanbod.

© Asmodee the Netherlands

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.