Niets is leuker dan ‘s avonds gezellig samen aan de eettafel te zitten en een tof bordspel te spelen. De vraag is natuurlijk welk bordspel gaan we spelen? Hebben we nog leuke in de kast staan of zijn we toe aan iets nieuws? Kom je er niet uit en wil je toch leuke bordspellen uitproberen zonder dat het kastruimte opslurpt? Dan hebben wij een perfecte oplossing: huur bordspellen in de heuse Bordspellenbieb!

De Bordspellenbieb, de naam zegt het al: een bibliotheek voor bordspellen! Huren en weer terugsturen. Ideaal voor wanneer je geen kastruimte hebt en / of snel uitgekeken bent op bordspellen of toch eerst een spel wilt uitproberen voordat je daadwerkelijk tot aanschaf over gaat. Hoe het werkt? Heel simpel, je gaat naar de website van Bordspellenbieb en je zoekt je gewenste bordspellen uit.

Bordspellen Header 11 2020 1

Bijvoorbeeld het enorm populaire Wingspan. Je ziet meteen met hoeveel spelers het spel gespeeld kan worden, de vereiste leeftijd en hoe lang een potje duurt. Daarnaast vindt je ook info over de uitgever, een omschrijving en de moeilijkheidsgraad. Niet geheel onbelangrijk ook de huurprijs staat vermeld, in het geval van Wingspan is dat €10,-. Voor dit bedrag kun je het spel een week lang spelen. Toch liever “kleinere” spelletjes spelen? Ook dat is mogelijk, want de keuze is reuze. Railroad Ink huur je bijvoorbeeld voor €3,- per week.

Ben je na een week nog niet uitgespeeld? Dan is het ook mogelijk om de spellen een extra week te huren en dan krijg je 25% korting op de huurprijs. Dermate enthousiast geworden dat je het spel wilt houden is ook mogelijk (niet bij elk bordspel mogelijk). Je betaald dan de aanschafprijs en de huurprijs wordt er van af getrokken. In feite heb je dan een week gratis mogen testen.

De bordspellen worden bij je thuis afgeleverd en dat is ook nog eens enorm prettig. Alleen voor het terugsturen zul je toch even langs een pakketpunt moeten wandelen. De verzendkosten bedragen €7,95 en hierbij zit een retour-sticker inbegrepen. Uiteraard loont het om meerdere bordspellen tegelijk te huren en zo avonden achtereen spelplezier te ervaren.

Op dit moment bevinden zich 221 spellen in de bibliotheek, waaronder Azul, Everdell, Wingspan, Beverbende, Ticket to Ride, Everdell, Istanbul, Carcassonne, Chai, Dominion, Dixit en ga zo nog maar even door. Iedere week worden er weer nieuwe spellen toegevoegd. Afgelopen week was dit bijvoorbeeld het panda-spel Takenoko. Er zullen er nog vele volgen, want de bordspellenmarkt is gigantisch.

© 2021 BordspellenBieb®

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.