Hoe bevalt het thuisonderwijs? Ik heb zelf een dame van bijna negen rondlopen die in groep 5 zit en een mannetje van vijf die in groep 2 zit. Voor beide komt er elke week een nieuwe lading aan schoolopdrachten via de email door. Hoewel de oudste veel moet doen aan rekenen, spelling, Engels, schrijven enzovoorts. Is er voor de jongste meer spelenderwijs iets te doen. Om hem wat meer uitdaging te geven heb ik onze smartgames maar weer eens uit de kast getrokken om zo spelenderwijs nog meer bezig te zijn.

Smart Games zijn er voor jong en oud. Het ene spel is gericht op een jongere doelgroep als kleuters, de andere is er juist weer voor de oudere kinderen. Hoewel er op de meeste spellen een leeftijdsgrens aangegeven is, kan ik een Smart Game soms ook best waarderen. Voor verjaardagen en de feestdagen zijn dit ook erg leuke cadeautjes om te geven en te krijgen. Wij hebben zelf ook nog reisedities (boekjes) die we meenemen op vakantie. Deze stop ik zo in mijn tas en neemt weinig ruimte in beslag en zo hoeven ze niet altijd maar op mijn smartphone als ze zich ‘vervelen’.

Wat ik persoonlijk ook wel een voordeel aan de Smart Games vind is dat ze voor één speler zijn! Ik hoef dus niet altijd mee te spelen. Als de kinderen hier er klaar mee zijn, dan wil ik ook nog wel eens een poging wagen. Elk spel heeft verschillende niveaus, zo start je met de makkelijke om het spel te leren kennen. Als je eenmaal op dreef bent ga je zo door het boekje heen en zit je op het pittigste niveau dat er is.

Het helpt kinderen ook met het geconcentreerd bezig zijn net als andere vaardigheden gestimuleerd worden. Zo kwam ik op de website van Smart Games het volgende lijstje tegen:

* Concentratie
* Flexibel Denken
* Geheugen
* Logica
* Planning
* Probleemoplossend Denken
* Ruimtelijk Inzicht
* Taal
* Visuele Waarneming

Het is ook niet voor niets dat Smart Games de afgelopen jaren telkens in de prijzen vallen met het beste speelgoed van het jaar. Je kan niet vroeg beginnen met spelenderwijs leren. Zo zijn er ook SmartGames waar je jouw kindje kennis mee kan laten maken voor ze de basisschool gaan, de zogenaamde Preschool spellen. Het fijne is dat de spellen zo gemaakt zijn dat ze mooi van kleur zijn, wat altijd aanspreekt. Maar ook de mogelijkheid om ze mee te nemen zoals ik al eerder aan heb gegeven.

Er zijn diverse SmartGames op de markt en ik heb een kleine selectie hiervan voor je opgezocht. Ik heb ze op leeftijd ingedeeld, al zijn ze allemaal wel te spelen tot je 100e hoor.

3-6 jaar


SmartGames Doornroosje Deluxe – Preschool
Kan jij de ridder helpen om zonder te verdwalen het kasteel van Doornroosje te bereiken? Of help je liever de prinses om de uitgang van de doolhof te vinden? Het wordt extra uitdagend, want door de 4 verschillende delen van het spelbord onstaat er telkens een nieuwe doolhof. Of misschien speel je liever als de draak? Dan wordt het spel net omgekeerd. Probeer dan het puzzelstuk met de draak op de juiste plaats te zetten zodat hij alle wegen naar het kasteel blokkeert en de ridder niet meer tot bij de slapende prinses kan komen. Er zijn in totaal 60 verschillende opdrachten.
€27,99 @ Bol.com

3-6 jaar


Drie Kleine Biggetjes Deluxe – Preschool
Kan jij de biggetjes hun huis helpen bouwen, zodat ze buiten kunnen gaan spelen? Maar kijk uit! Zorg ervoor dat ze veilig in hun huisjes zitten, wanneer de wolf in de buurt is.
€24,99 @ Bol.com

4-6 jaar


Smart Games Roodkapje Deluxe – Preschool
Er was eens…. Ontdek de magie van het populaire sprookje in dit originele denkspel speciaal voor de allerkleinsten. Kan jij Roodkapje helpen om de weg naar grootmoeders huis te vinden? Zet Roodkapje, grootmoeders huis en de bomen op het spelbord en gebruik de puzzelstukken om een weg van Roodkapje naar het huis te maken. Kan je alle 24 opdrachten oplossen?
€24,95 @ Bol.com

4 – 7 jaar


Jaak en de Bonenstaak Deluxe
Winnaar Speelgoed van het Jaar 2020
Eén vrij nieuwe SmartGame is deze van Sjaak en de Bonenstaak. Ontdek de magie van dit sprookje met dit “bewegende” puzzelspel voor jonge kinderen. Kan jij Jaak helpen om de bonenstaak te beklimmen en het kasteel in de wolken te bereiken? Laat de puzzelstukken één voor één op de juiste plaats laten vallen zodat de tekening overeenkomt met de opdracht? Opgelet! De puzzelstukken kantelen terwijl ze naar beneden vallen. Met maar liefst 60 verschillende opdrachten.
€27,99 @ Bol.com

4-10 jaar


SmartGames Smart Farmer – Preschool
Winnaar Speelgoed van het Jaar 2019
Smart Farmer. Hou de dieren uit elkaar! Deze hebben wij zelf in huis en is leuk om te spelen. Niet alleen voor de kinderen, ook ik vind het wel een uitdaging. Al zijn de opdrachten, voor mij vaak te makkelijk. Je moet er voor zorgen dat de dieren niet bij elkaar in het weiland staan, je moet dus hekken plaatsen en dat kan maar op één manier, zodat alles past. In het begin hoef je maar twee soorten dieren van elkaar te scheiden, maar hoe verder je komt in het spel hoe lastiger het gaat worden. Zeker als je ook nogmoet zorgen voor drinkbakken per weiland. Een heuze beestenboel op de boerderij!
€22,19 @ Bol.com

6-8 jaar


Smart Games Parking Puzzler
Parkeer de auto’s in de juiste plaats! Kan jij goed parkeren?  Want fout parkeren is verboden! Ook dit spel hebben we thuis. Zeker leuk omdat zoonlief ook een ware autofanaat is. Volgens het boekje krijg je enkele hints waar je een aantal auto’s mag parkeren, aan jou om de rest een parkeerplaats toe te wijzen. Je mag die niet de auto op de rijweg plaatsen, want dan zou het wel erg gemakkelijk gaan worden. Het is echt puzzelen om alle auto’s te voorzien van een parkeerhaven. Er zijn in totaal 60 opdrachten om uit te voeren van makkelijk naar moeilijk.
€14,99 @ Bol.com

6 – 12 jaar


Smart Games – Squirrels Go Nuts (60 opdrachten)
Winnaar Speelgoed van het Jaar 2018
Verschuif de eekhoorns en verstop de nootjes. De winter komt er aan. Kan jij de eekhoorns helpen om hun wintervoorraad onder de grond te verstoppen? “Squirrels Go Nuts” is een schuifpuzzel van Smart Games met 60 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk.
€14,45 @ Bol.com

6-99 jaar


Smart Games Dinosaurs Mystic Islands
Plaats de eilanden en red zo de groene dino’s! Deze variant kunnen we bij de oma van mijn kinderen nog wel eens spelen. Je moet hierbij zorgen dat de rode en de groene dinos niet bij elkaar op het land komen. De groene zijn plant-eters, de rode vlees-eters en kunnen niet samen op een eiland, dan vreten ze mekaar op! Er zijn in totaal 60 opdrachten waarbij je de eilanden moet nabouwen.
€22,99 @ Bol.com

6-99 jaar


Smart Games Penguins Pool Party
Plaats het ijs rond de pinguïns! De Smart pinguïns dagen je uit in dit verrassende spel… en nu is het tijd voor een duik in het water! Ontdek Penguïns Pool Party met zijn 60 opdrachten. Om te spelen plaats je de pinguïns op de juiste plaats in het water. Zet nu de ijsschotsen eronder zodat alles mooi past.
€15,99 @ Bol.com

7-10 jaar


Smart Games RoadBlock
Winnaar Speelgoed van het Jaar 2008
Blokkeer de rode auto, voor je hersens blokkeren met RoadBlock! Sluit de wegen af en voorkom dat de autodief kan ontsnappen uit de stad. Deze variant staat in elk geval nog op onze wensenlijst.
€27,84 @ Bol.com

7-10 jaar


Smart Games Temple Connection (80 opdrachten)
Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017
Kan jij het oeroude mysterie van de tempels ontrafelen? Welke puzzelstukken heb je nodig om de 80 opdrachten op te lossen? Plaats de juiste wegen en bruggen op het spelbord en verbind de tempels met elkaar.
€22,99 @ Bol.com

7 – 99 jaar


Smart Games Jump In’ (60 opdrachten) – Denkspel
Help de konijntjes zich al springend te verstoppen! Spring over andere konijnen, paddestoelen en vossen, totdat alle konijnen veilig in een hol zitten. Een origineel puzzelspel met 60 opdrachten in een handig formaat met deksel, ideaal voor onderweg.
€14,95 @ Bol.com

8-99 jaar


SmartGames Atlantis Escape
Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019
Atlantis Escape. Ontsnap… voor het te laat is! Kan jij vluchten van Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onderwater verdwijnt? Zoek de kortste weg van bij de hoogste toren tot aan de haven, waar een schip op jou ligt te wachten om je in veiligheid te brengen. Hoeveel treden nog voor je er bent? Zal je er nog op tijd geraken? Ook wij kunnen zo nu en dan proberen te ontsnappen aan Atlantis, of verloren raken in Atlantis. Deze hebben we ook in onze SmartGames collectie.
€14,99 @ Bol.com

Heb jij een favoriet voor jezelf? Of voor de kinderen?

Dit artikel maakt gebruik van affiliate links.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.