Vergeet racestuurtjes en racestoelen, het is tijd voor het echte werk. Tijd om je motor in je gameroom te parkeren met de Moto Trainer.

Moto Trainer heeft aangekondigd in samenwerking met Dorna Sports (eigenaar van de MotoGP) een simulator op de markt te brengen voor iedereen die de MotoGP op elk circuit wil meemaken, op een motor.

De Moto Trainer kan gebruikt worden als simulator voor je eigen plezier, maar ook om professioneel op te trainen op elk parcours van de GP. Je moet wel een eigen sportmotor hebben om erop te installeren. Deze motor link je vervolgens aan het systeem en dan kun je los. Met de open source video database kun je op elk circuit rijden, maar je kunt ook je eigen video uploaden. Vervolgens stel je de moeilijkheidsgraad in en geeft het systeem je tips en updates waar nodig om je rijstijl te verbeteren.

De Moto Trainer is bedoeld voor iedereen die het nodig heeft om op een veilige manier te trainen. De motor kan dan ook veilig op 50° kantelen. Zo noemen ze zelf het voorbeeld van een manier om een nieuw circuit op afstand uit te proberen, maar ook om na een blessure de draad weer veilig op te pakken. Het biedt de mogelijkheid om jezelf veilig te trainen. Het systeem is in ieder geval geschikt voor professionele coureurs, maar kan ook studenten een veilige manier van leren bieden, nieuwe klanten de mogelijkheid geven om een motor aan te voelen, of gewoon voor de sportieve coureur voor de fun.

“The software behind Moto Trainer, developed by our engineers, is capable of playing any onboard video, and allows riders to save their efforts on a telemetry master track. This means that you can load any circuit and motorbike you want, with riders replicating the video to the reference telemetry. The software then analyses the rider’s performance by monitoring the accelerator, front and rear brakes, gearbox and trajectories. It’s a platform that allows bikers to train on every circuit in the world at an affordable price.”

Andrea Lombardi, CEO of Moto Trainer

Het biedt coureurs, van beginner tot professioneel, de mogelijkheid om de rijstijl te verbeteren door de rit te analyseren op de accelerator, remmen, versnelling en baan.

“I’m delighted to be able to announce this agreement, adding yet another way in which fans are able to connect with and enjoy their favourite sport. In addition, the fact that it can also be used alongside the MotoGP™ videogame proves another bolster to Dorna’s eSports project, which continues to go from strength to strength.”

Pau Serrancanta, Managing Director at Dorna Sports

Naast dat je dus de motor aan een database van circuits kunt koppelen, kun je hem ook koppelen aan de MotoGP game. De motor en de game zouden goed gesynchroniseerd zijn, waardoor je de ultieme race ervaring krijgt. Een logische samenwerking, maar wellicht niet heel voor de hand liggend dat er veel mensen zijn die dit kunnen doen. Het basissysteem kost €4900,- en dan moet je dus ook nog een motor hebben om erop te installeren. De link met de MotoGP game zal dan ook vooral voor coureurs zijn die het systeem ook voor training gaan gebruiken. Of natuurlijk voor de fan die er echt veel geld voor over heeft.

Ik heb geen motorrijbewijs, laat staan een motor. Maar dit is wel heel vet. Mocht ik ooit iemand treffen die zo’n systeem heeft staan, dan wil ik het wel even uitproberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.