Weer een farming-sim? Yup! Dit keer in de steentijd, iets wat ik nog niet echt voorbij heb zien komen. En wat ook een toffe bijkomstigheid is, het is bedoeld als co-op en daar zijn er niet zoveel van! En om de game een goede start te geven met een grote community is er community game gaande op Discord, dus laten we eens kijken wat Roots of Pacha te bieden heeft.

Roots of Pacha is dus een farming-sim die zich in de steentijd afspeelt en waarbij het zal draaien om ontwikkelen van het volk en het laten groeien van je dorp zodat het nog heel lang mee zal gaan. Zoals je gewend bent van een farming-sim moet je planten, oogsten, verkennen, bouwen en groeien. Dit keer hoef je dat niet alleen te doen, maar kun je dit samen met vrienden spelen. Zelf vind ik altijd dat ik veel te weinig tijd heb binnen een dag om alles te doen wat ik wil in zo’n game, dus wellicht dat het samen doen wel echt een uitkomst biedt. De game wordt gemaakt in een stijl die we inmiddels erg veel terug zien komen, maar ik vind het zelf ook wel de meest veilige stijl voor een indie. Pixels spatten van je scherm, maar als dit goed wordt gedaan maakt het de game eigenlijk alleen maar heel schattig en dat is in dit geval ook zo. Dat biedt natuurlijk ook weer voordelen voor de jongere kids, die het op deze manier ook goed kunnen spelen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roots of Pacha (@roots_of_pacha)

Er zijn al wat beelden te zien op de Steam pagina, waar je de game ook alvast op je verlanglijstje kunt zetten. Mijn indruk is in ieder geval dat de game weer voor veel ontspanning en vermaak zou kunnen zorgen. Ik zie vissende bewoners (je kunt hierin ook de strijd aangaan met je co-op partner), veel gewassen, ontwikkeling van gereedschap en gezellige feestjes rond het vuur. De game is nog volop in ontwikkeling en zal vanaf 23 februari ook te steunen zijn op Kickstarter. De game staat overigens al wel voor 2021 op de planning, dus wellicht zijn ze ook al een behoorlijk eind gevorderd. In april 2020 werd de game al op Steam aangekondigd. De ontwikkelingen kun je volgen op Instagram, Twitter, en het Discordkanaal. De game wordt ontwikkeld door Soda Den en uitgegeven door Crytivo. Soda Den bestaat uit Timo en Joni, twee broers die bij elke game die ze maken ervoor willen zorgen dat er samen gespeeld kan worden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roots of Pacha (@roots_of_pacha)

Op het Discordkanaal is nu ook een community bot-game bezig waar je als deelnemer elke dag kan bijdragen aan het groeien van de clan. Door bepaalde dingen in te voeren kun je gewassen water geven, oogsten en kun je verkennen. Dit is natuurlijk al wat voorpret, maar het levert je misschien ook wat op! Onder de mensen die het meeste bijdragen aan de clan geven ze een aantal Alpha exemplaren van de game weg. De Alpha start in april, wanneer de Kickstarter afloopt. Ik hoop dat deze game er komt, want het ziet er echt mega gezellig uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.