Eerder meldden we al dat Song of Horror net op tijd voor Halloween uit zou komen, op 29 oktober, maar helaas hebben ontwikkelaar Raiser Games en uitgever Protocol Games aangegeven deze deadline niet te kunnen halen. De consolerelease van de horrorgame staat nu gepland voor het eerste kwartaal van 2021.

Verschillende factoren hebben tot de moeilijke beslissing geleid om de releasedatum uit te stellen. Het belangrijkste hierbij was om ervoor te zorgen dat de consoleversie van de game een fantastische ervaring voor spelers zou blijven. De game is eerder al uitgebracht voor PC (Steam) en daarmee heeft ontwikkelaar Raiser Games de lat hoog gelegd. Om deze kwaliteit en een vergelijkbare ervaring ook naar consoles te kunnen brengen, heeft het team achter Song of Horror extra tijd nodig. Raiser Games geeft aan dat ze weten dat dit slecht nieuws is voor veel spelers, maar ze geloven dat dit uitstel zal helpen om een betere game-ervaring neer te kunnen zetten. Het team wil spelers de game geven die ze verdienen.

Song of Horror is een Lovecraft-achtige, third-person-avontuur dat een eerbetoon is aan klassieke meesterwerken binnen het survival-horrorgenre. De game legt de nadruk op vluchten en verstoppen en er zijn geen vechtmogelijkheden. Hierbij biedt de game een dynamische ervaring van doodsangst: de bovennatuurlijke entiteit die alleen als The Presence bekend staat, wordt door een geavanceerde AI (Artificial Intelligence) bestuurd die zich aan je acties en beslissingen aanpast. Ervaar een ondraaglijke angst, terwijl dit bovennatuurlijke wezen op je manier van spelen reageert en je op onverwachte manieren op zal jagen. Het biedt elke speler een unieke ervaring en gameplay, waarbij de spanning van nature opbouwt in plaats spanning door het verloop van scripts afkomstig te zijn.

Een precieze datum is dus nog niet bekend, maar Song of Horror zal in het eerste kwartaal van 2021 uitkomen voor PlayStation 4 en Xbox One. De game is reeds beschikbaar op PC (Steam).

Bekijk hier de trailer voor Song of Horror:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.