Roald Dahl is een van ‘s werelds bekendste en meest populaire kinderboekenschrijver, zijn boeken worden nog over de hele wereld door veel kinderen gelezen. Des te logischer dat er ook films worden gemaakt van deze prachtige boeken. Inmiddels zijn zeven van zijn boeken verfilmd, waaronder The Witches al in 1990. Zelf kan ik me de film nog herinneren als grappig, super spannend en griezelig, maar niet zo eng dat ik het niet wilde kijken. Dat is ook wel de stijl van Roald Dahl, grappige kinderboeken die soms ook wel een beetje eng zijn door de toch hier en daar wat sadistische grappen en situaties. 1990 is alweer een tijd geleden en aangezien we hier een gewoonte van maken wordt het dus nu tijd voor een remake!

Het verhaal draait om een weesjongen die bij zijn oma gaat wonen in een klein dorpje op het platteland. Als ze daar mogelijk heksen tegenkomen besluiten ze te vluchten naar een prachtig hotel aan de kust. Daar begint het avontuur pas, want het hele hotel blijkt vol met heksen te zitten. Ze veranderen onschuldige kinderen in muizen en daar moet natuurlijk wel even wat aan gedaan worden.

De fantastische Anjelica Huston vertolkte de hoofdrol van Grand High Witch in 1990 en na haar rol als natuurlijk Morticia Addams had ze wel wat gevoel voor geheimzinnigheid en een duister personage. Ik vond haar ook echt super eng als kind, met die enge neus ook! Maar nu is de rol voor de net zo fantastische Anne Hathaway. Ook zij heeft al ontzettend veel verschillende rollen op haar naam staan en kan perfect in de huid van een ander kruipen. In de trailer zien we dan ook een beeldschone, maar ook zeer hekserige Grand High Witch. Verder zijn er rollen voor mega acteurs Octavia Spencer (The Help) als oma en Stanly Tucci (Beauty and the Beast, The Hunger Games) als Mr. Stringer, de manager van het hotel. De rol van de weesjongen wordt vervuld door aanstormend talent Jahzir Kadeem Bruno (tv-serie Atlanta).

De regie is in handen van Robert Zemeckis (Forrest Gump) en maakt er sterke visuele ervaring van met veel kleur. Hij schreef samen met Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, The Shape of Water) en Kenya Barris (Black-ish, Shaft) aan het script en dat kun je wel uit de trailer halen als je wat van het werk van deze grootheden kent. Inhoudelijk is er verder nog niet veel bekend en staat Chris Rock bijvoorbeeld in de cast lijst, maar hebben we geen idee welke rol hij zal vervullen. Ook een muis misschien? Wel hebben we de filmposter inmiddels gezien en staat Anne Hathaway daar in dezelfde pose als de opperheks op de voorkant van het boek. Daar hou ik van. In Amerika zal de film niet in de bioscopen verschijnen vanwege de coronapandemie, maar hier hebben we meer geluk, want de film zal vanaf 18 november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.