Of je nou een casual speler bent of een diehard trophy hunter, iedereen is wel bekend met het trofeeënsysteem van PlayStation en de befaamde Platinums. Trofeeën werden voor het eerst geïntroduceerd op de PlayStation 3 en zijn sindsdien een integraal deel geworden van de PlayStation gamingervaring. Dit systeem is inmiddels voorzien van een fikse update, maakt een Sony bekend door middel van een blogpost.

Volgens Sony wordt met deze update de voortgang en prestaties in games nog uitbundiger en completer gevierd, en dankzij de waardevolle platina-trofeeën stijgen spelers nog sneller in niveau.

Het maximumniveau voor trofeeën wordt verhoogd van 100 naar 999. Laatstgenoemde staat gelijk aan het huidige niveau van 100. Spelers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze opnieuw moeten beginnen, je huidige level wordt namelijk omgezet naar het nieuwe systeem en je neemt je zuurverdiende trofeeën mee. Daarnaast worden er nieuwe Brons-, Zilver-, Goud- en Platina-pictogrammen geïntroduceerd op de PlayStation 5-console voor alle verschillende niveaus. Deze aanpassing zal later ook worden doorgevoerd in de PlayStation-app.

Mocht je bijvoorbeeld op het moment een huidig Trophy Level van 12 hebben, dan zal je nieuwe level ergens in de lage 200’s uitkomen. Het exacte level zal afhangen van het aantal behaalde trofeeën en de gradaties hiervan (brons, zilver, goud of platinum).  Platinum trofeeën zullen bijvoorbeeld voor een snellere levelvooruitgang zorgen en worden hierdoor nog waardevoller.

Voor de PlayStation 5-spelers zal het nu nog gemakkelijker worden voor trophy hunters om de voortgang van bepaalde trofeeën in de gaten te houden. Er zal namelijk in het compleet nieuwe trofeeënsysteem voor de PS5 meteen zichtbaar zijn wat je allemaal nog moet doen voordat de buit binnen is. Deze functie is echter alleen beschikbaar in games die deze functie ondersteunen.

Trofeeën die al behaald zijn op eerdere PlayStation-systemen, zullen uiteraard worden overgezet mocht je een PlayStation 5 aanschaffen. De nieuwe levels zullen worden weergegeven in alle locaties waarin trofeeën te zien zijn, inclusief oudere systemen, de PS App en My PlayStation.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.