Al een paar jaar kunnen we genieten van Planet Coaster op de PC, maar binnenkort komt deze simulatiegame ook naar de consoles toe. Dus heb je zin om de baas te zijn van jouw eigen pretpark?

Altijd al de baas willen zijn van jouw eigen pretpark? Creëer unieke attracties waar jouw bezoekers helemaal gek van plezier van worden.  Met deze simulatiegame Planet Coaster kan dat zeker! Planet Coaster is al een langere tijd beschikbaar op Steam, maar is binnenkort ook te spelen op de Xbox One, Xbox Series S en X,, PlayStation 4 en 5. Zie hieronder de actuele data per console:

  • Xbox One – 10 november
  • Xbox Series S en X – 10 november
  • PlayStation 4 – 10 november
  • PlayStation 5 – 19 november

Planet Coaster heeft kleine verandering ondergaan om voor de consoles iets extra speciaals te maken. Zo zijn de interfaces geredesigned, nieuw menuscherm en geheel nieuw control system, zodat het spelen op de gewenste console wel gebruiksvriendelijk is. Om fantastische attracties te kunnen bouwen heb je tools nodig. Zo kan je piece-by-piece constructie gebruiken om geheel jouw eigen unieke achtbaan te bouwen. Maar je kan ook kiezen voor de standaard blueprints. Ideaal als je geen zin hebt om uren lang te bouwen. Mocht je dat wel zou willen doen, dan kan je jouw creatie delen met de rest van de wereld. Of haal hier inspiratie vandaan mocht je op zoek zijn naar een bepaald thema.

Het is niet alleen maar attracties bouwen natuurlijk. Als manager moet je ook taken managen. Neem personeel aan om attracties te onderhouden en drank- en eetkraampjes te bemannen, bepaal de prijzen, investeer in research en development om nieuwe attracties te unlocken en ontwikkel de vaardigheden van jouw personeel om beter te worden.

Net als in iedere simulatiegame kan je oneindig in de sandbox mode spelen waar geld vaak geen enkel rol speelt. Maar ben je op zoek naar meer uitdaging, dan kan je deelnemen aan een van de beschikbare uitdagingen in de challenge mode of career mode.

Het bedrijf achter Planet Coaster brengt twee edities uit: Planet Coaster: Console Edition en Planet Coaster: Deluxe Edition. De Deluxe Edition bevat meer content, zoals meer attracties en thema gerelateerde items. De Console Edition zal naar verwachting 44,99 euro kosten en de Deluxe Edition 54,99 euro.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.