Eerder al werd Song of Horror uitgebracht op Steam, maar nu griezelt het survival-horroravontuur ook naar consoles. Net op tijd voor Halloween, zal Song of Horror op 29 oktober uitkomen voor PlayStation 4 en Xbox One. De game zal uitkomen als een compleet pakket en dus gelijk alle vijf episodes bevatten, waar PC-spelers zich eerder al mee hebben kunnen vermaken. Dit hebben ontwikkelaar Raiser Games en uitgever Protocol Games bekendgemaakt.

In Song of Horror is het aan de speler om de mysterieuze verdwijning van de beroemde schrijver Sebastian P. Husher te onderzoeken. Zowel Husher als zijn hele familie zijn verdwenen, zonder een enkel spoor achter te laten. Als speler beleef je dit verhaal door de ogen van een gevarieerde aantal personages die op hun eigen manier aan het verhaal gerelateerd zijn. Elk personage is anders en heeft een eigen uniek perspectief in het onderzoek, waardoor ze aanwijzingen en items allemaal anders kunnen benaderen. Hun acties en beslissingen zullen de wereld vormgeven: sommigen van hen zullen van bepaalde aspecten van het verhaal meer of minder op de hoogte zijn; sommigen van hen zullen effectiever tegen bovennatuurlijke manifestaties zijn, maar ze kunnen allemaal doodgaan als The Presence hen te pakken krijgt – en de dood is definitief. Als ze doodgaan, dan moet je het verhaal met een ander personage verder spelen en het onderzoek voortzetten, zodat hun dood niet tevergeefs is geweest.

Song of Horror is een Lovecraft-achtige, third-person-avontuur dat een eerbetoon is aan klassieke meesterwerken binnen het survival-horrorgenre. De game legt de nadruk op vluchten en verstoppen en er zijn geen vechtmogelijkheden. Hierbij biedt de game een dynamische ervaring van doodsangst: de bovennatuurlijke entiteit die alleen als The Presence bekend staat, wordt door een geavanceerde AI (Artificial Intelligence) bestuurd die zich aan je acties en beslissingen aanpast. Ervaar een ondraaglijke angst, terwijl dit bovennatuurlijke wezen op je manier van spelen reageert en je op onverwachte manieren op zal jagen. Het biedt elke speler een unieke ervaring en gameplay, waarbij de spanning van nature opbouwt in plaats spanning door het verloop van scripts afkomstig te zijn.

Song of Horror zal op 29 oktober uitkomen voor PlayStation 4 en Xbox One. De game is reeds beschikbaar op PC (Steam).

Bekijk hier de trailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.