In navolging op de free-to-play Gamejam versie van There Is No Game was het de hoogste tijd om er een volwaardig spel van te maken. Tijd voor There Is No Game: Wrong Dimension.

There Is No Game: Wrong Dimension is een point and click puzzelgame waarbij de speler volledig tegen het advies van de niet-game in gaat. Zodra je het spel opstart wordt je gevraagd om het spel, wat niet bestaat, vooral ook niet te spelen. Er is geen game en je moet vooral afsluiten. Dit laat hij je ook op allerlei manieren merken, bijvoorbeeld door grote knipperende pijlen richting de uitgang te sturen in het hoofdmenu en hij maakt het je tijdens het spelen extra moeilijk om verder te kunnen gaan. Je krijgt een waarschuwing van Game (zo wordt de stem genoemd), niet door gaan anders gaan er nare dingen gebeuren. Maar eigenwijs als je bent luister je natuurlijk niet en ga je gewoon door en bevrijd je daarmee een glitch en dan gaat het echt helemaal mis. Samen met Game vlieg je naar verschillende dimensies en werk je uiteindelijk zelfs samen om de wereld te redden en liefde te vinden.

Ik vond de free-to-play al erg vermakelijk alleen super kort, dat is met deze game niet zo al is het niet super lang. Ik ben er in totaal zo’n 5 uur mee bezig geweest en dat is ook precies goed (als was iets langer ook niet erg geweest). Een paar momenten denk je dat de game al afgelopen is, maar dan voelt het eigenlijk nog te vroeg. Gelukkig komt er dan toch nog weer een hoofdstuk achteraan en kun je nog even verder puzzelen. Het leuke is dat je even anders moet denken en vooral goed moet letten op alle hints die je krijgt. De game geeft je eigenlijk heel duidelijke hints, zo lang je maar weet waar je op moet letten en hoe je ze moet gebruiken. Mocht je er echt niet uit komen (dat had ik soms wel) dan is er een hintsysteem waarbij er een soort overlay komt met vraagtekens voor de objecten waar je wat mee moet. Afhankelijk van het object krijg je één tot drie hints die je steeds meer informatie geven over wat je moet doen en de ene kauwt wat meer voor dan de ander. Niet teveel prijsgegeven bij de eerste hint, maar steeds een beetje meer als je er niet uit komt.

Wat ook wel helpt is dat de aanwijzer oplicht en iets groter wordt als je iets met een object kunt. Daardoor kun je sommige objecten gewoon negeren en wordt het makkelijker om voorwerpen samen te voegen en om tot een oplossing te komen. Daarnaast zijn er dus overal hints verstopt in tekst, dingen die Game zegt en in afbeeldingen. Je moet overigens wel echt out of the box denken voor sommige oplossingen en soms ook vooral niet te moeilijk willen doen. De oplossing ligt soms dichterbij dan je denkt. De stijl van de game is in dit geval erg vermakelijk. Als ik heel eerlijk ben zijn er wat teveel pixel games, maar in dit geval vind ik het passend bij het verhaal. Wat ik ook erg kan waarderen is dat de game zichzelf niet zo serieus neemt en dat ze ook vooral met alle liefde de gamewereld een beetje te kakken zetten. Zo zijn er regelmatig flauwe grapjes te horen over bijvoorbeeld de interactie met objecten die erg doet denken aan de knulligheid van ‘vroegah’ en verspring je van een game naar free-to-play met DLC tegen betaling van diamanten. Heerlijk, ik kan daar wel om lachen.

Alena’s oordeel
Tja, ik kan er ook niet heel veel meer over zeggen dan dat het een zeer vermakelijke game is voor een paar uurtjes. Het is een leuke puzzelgame waarbij je wel even je koppie moet gebruiken, maar dan zonder de druk van tijd of vijanden. De besturing is simpelweg met je muis en werkt prima. Soms had ik het idee dat ik de oplossing als eens had geprobeerd, maar dan zonder positieve uitkomst. Maar wellicht dat mijn timing er dan net naast zat of toch net even de verkeerde volgorde. Het stoorde mij in ieder geval niet en dat komt mede doordat je eindeloos opnieuw kunt proberen zonder gevolgen. Ik hou van het puzzelelement en dat het niet je standaard puzzels zijn, maar dat je juist even buiten de gebaande paden moet zoeken. Ik kan me wel voorstellen dat al het muisklikken na een tijdje wat gaat vervelen, dus af en toe een break is wel lekker. Draw Me A Pixel heeft er in ieder geval goed aan gedaan om een volledige versie van deze game te maken als je het mij vraagt. Als je op zoek bent naar een leuke en flauwe puzzelgame waar je je een paar uur mee kunt vermaken zou ik hem zeker kopen. Mocht je nog twijfelen, probeer dan eerst de free-to-play versie hier en als je overtuigd bent, koop dan de volledige game hier!

+ Neemt zichzelf vooral niet zo serieus
+ Alleen een muis nodig
+ Humor
+ Qua lengte precies goed

– Eigenlijk niks als je dit genre leuk vindt
– Had voor mij nog iets langer gemogen
– Al het klikken kan wellicht na een tijdje gaan vervelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.