Netflix is een nostalgische documentaire serie rijker. High Score staat sindskort op de bekende streamingsite, waardoor we weer even vooruit kunnen kijken. High Score gaat over klassieke videogames die nu ongekend populair zijn geworden.

We gaan even terug in de tijd waar het allemaal begonnen is. Net zoals de docu-serie The Toys That Made Us gaan we terug naar het begin van hoe het allemaal tot stand is gekomen en waarom het nu zo extreem populair is onder jongeren en inmiddels volwassen die ermee opgegroeid zijn. Denk aan de eerste Super Mario-game, de opkomst van de gele hongerige Pac-Man en het succes van Sonic the Hedgehog.

De serie vertelt interessante verhalen uit de belangrijke periodes waarvan je stijl achterover valt. In totaal bestaat deze serie uit zes afleveringen, die los van elkaar staan en allemaal een andere game of thema behandelen. De focus ligt voornamelijk op de jaren 80 en 90, met hier en daar een uitschieter naar de late jaren 70.

Overzicht afleveringen van High Score
  1. Boom & Burst: de start van Space Invaders, Pac-Man en Atari console
  2. Comeback Kid: het succes van Nintendo, de game Donkey Kong en NES (Nintendo Entertainment System)
  3. Role Players: over rollenspalgames zoals Dungeons & Dragons
  4. This is War: de Sega Genesis-console komt op de markt met de populaire game Sonic the Hedgehog. En EA gaat samenwerken met bekende American Football-speler John Madden
  5. Fight!: over vechtspellen als Street Fighter en Mortal Kombat die voor nodige meningsverschillen zorgen
  6. Level Up: Nintendo maakt een 3D-game met Star Fox, het succes van first-person shooter Wolfenstein 3D en het netwerkgamen met Doom.

Het is een interessante documentaire als je geïnteresseerd bent in (nostalgische) games en het succes ervan. Elke aflevering duurt gemiddeld 45 minuten, dus je bent goed een middag zoet mee. De serie is wel vanaf 16 jaar en ouder. Voor sommige afleveringen is dat onnodig maar voor aflevering 5 Fight! bijvoorbeeld is dat wel nodig, omdat er gewelddadige vechtspellen in voorkomen.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.