Er gingen al geruchten rond dat Nintendo bezig was met klassieke Super Mario in een nieuw jasje te stoppen vanwege het 35-jarige jubileum van Super Mario Bros. En eindelijk na maanden speculaties kondigde Nintendo out-of-the-blue een speciale Nintendo Direct aan met… je raad het al: Super Mario-games voor de Nintendo Switch.

Het is dit jaar 35 jaar geleden dat Super Mario Bros. werd uitgebracht in Japan. Time flies. Maar ja. Nintendo zal Nintendo niet zijn om speciale games en producten te lanceren de komende tijd om dit prachtige mijlpaal te vieren. En ja, en dat doen ze behoorlijk. Bekijk hieronder de Super Mario Bros. 35th Anniversary Direct.

Samenvatting:
Games:
 • Super Mario 3D All-Stars: drie succesvolle 3D-Super Mario games komen in één bundel: Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy. De game wordt op 18 september exclusief uitgebracht op de Nintendo Switch. Fysieke game wordt in beperkte oplage geproduceerd en downloadversie is slechts tot maart 2021 verkrijgbaar.
 • Mario Kart Live: Home Circuit: Haal het plezier van Mario Kart naar de echte wereld. Maak jouw eigen parcours in jouw huis en race met maximaal 4 spelers in de lokale multiplayerstand. De game met Mario- of Luigi-set zal vanaf 16 oktober verkrijgbaar zijn.
 • Game & Watch: Super Mario Bros.: Een nieuw mini console gebaseerd op de oorspronkelijke Game & Watch-systemen. Klassieke Super Mario Bros.-games staan hierop en zal vanaf 13 november verkrijgbaar zijn.
 • Super Mario 3D World + Bowser’s Fury: De oorspronkelijke uitgebrachte game op de Nintendo Wii U komt nu uit op de Nintendo Switch. Naast de verbeterde versie bevat de game extra Bowser’s Fury content. De game wordt op 12 februari 2021 uitgebracht.
 • Super Mario Bros. 35:  Speel de klassieke game online tegen 35 andere spelers over de hele wereld. Een competitieve game waarbij de laatste Mario die overblijft wint. Super Mario Bros. 35 wordt op 1 oktober alleen als downloadversie uitgebracht voor Nintendo Switch Online-leden en zal tot en met 31 maart 2021 speelbaar zijn.
 • Super Mario All-Stars:  vier verbeterde klassieke Super Mario-games: Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels, Super Mario Bros. 2 en Super Mario Bros. 3.. Is nu beschikbaar op de Nintendo Switch Online.
Evenementen:
 • Van 9 tot en met 23 september vindt er in Mario Kart Tour een Super Mario Kart Tour-evenement plaats met gastoptredens van Mario (SNES) en Donkey Kong Jr (SNES) uit de klassieke Super Mario Kart-game
 • Speciale Super Mario-artikelen zullen in de loop van tijd verkrijgbaar zijn in de My Nintendo Store
 • In november komt er een speciaal Ninje-speedrunlevel naar Super Mario Maker 2
 • In november en december kun je in Super Smash Bros. Ultimate deelnemen aan een in-game onlinetoernooi met vechters, levels en voorwerpen uit de Super Mario-serie
 • In januari 2021 komt er een Splatfest met een speciale Super Mario-thema naar Splatoon 2
 • En in maart 2021 zullen er Super Mario-meubels beschikbaar zijn in Animal Crossing: New Horizons.

Mocht je nog niet tevreden zijn, dan is er ook nog een speciale Super Mario-Monopoly editie en LEGO verkrijgbaar om jouw collectie verder uit te breiden.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.