De fans van Batman: Arham reeks kunnen weer gat in de lucht springen, want zojuist hebben Warner Bros. Games en DC een nieuwe game aangekondigd, namelijk Suicide Squad: Kill The Justice League.

In de nieuwe shooter van Rocksteady Studios (o.a. Batman: Arkham reeks en Batman VR) volg je het originele verhaal van Harley Quinn, Master Shark, Captain Boomerang en Deadshot oftewel The Suicide Squad. Het verhaal speelt zich af in Metropolis waar het natuurlijk as always bar en boos is en Suicide Squad de opdracht krijgt om de wereld te redden en The Justice League voorgoed uit te roeien. Blijkbaar hebben ze de hoop in The Justice League opgegeven en wordt het tijd om groffer geschut in te schakelen. De vier DC-superschurken doen het echter niet helemaal zonder risico, want ze hebben alle vier dodelijke explosieven in hun hoofd en moeten samenwerken om de opdracht van Amanda Wallers beruchte Task Force X uit te voeren. 

Metropolis zal een open wereld zijn en als we de Reveal Trailer mogen geloven is deze wereld zeer gedetailleerd (en een zooitje). Spelers kunnen in deze third-person shooter zelf kiezen of ze alleen spelen en tussen personages wisselen of de handen ineenslaan met vrienden in co-op. Hoe dat wisselen precies in zijn werk zal gaan (bijvoorbeeld tussen chapters door of a la Lego games) en of dit een beetje soepel gaat zullen we af moeten wachten, want veel meer dan een Reveal Trailer en wat eerste informatie over de game hebben we nog niet. We zullen dus geduldig moeten wachten op meer info, en dan ook echt geduldig, want de game komt in 2022 pas op de markt. Je kunt dus met alle vier de personages spelen en allemaal zullen ze hun eigen moves, vaardigheden en wapenarsenaal hebben die je zeker nodig gaat hebben om Metropolis te verkennen. Overigens zullen de wapens allemaal aan te passen zijn en zijn er verschillende eigenschappen van de personages om te leren. Ik hoop dat de soundtrack van de game net zo vet is als die van de trailer, want B.O.B. Bombs over Baghdad van Outkast past er perfect onder.

“Suicide Squad: Kill the Justice League laat goed zien waarin Rocksteady Studios uitblinkt: het combineren van meesterlijke verhalen en meeslepende gameplay gebaseerd op beroemde DC-personages,” zegt David Haddad, president Warner Bros. Games. “Het team ontwikkelt een beleving die het genre voorgoed zal veranderen. De formidabele Suicide Squad wordt op unieke wijze tot leven gebracht. Zoiets hebben de fans nog nooit gezien.”

“Ons team is trots om Suicide Squad: Kill the Justice League aan te kondigen en een voorproefje te geven van ons nieuwste project,” aldus Sefton Hill, creatief directeur en medeoprichter van Rocksteady Studios. “We bieden een originele kijk op de Suicide Squad en combineren het uitgebreide verhaal vol diepgaande personages met innovatieve gameplay, waardoor er een unieke game-ervaring ontstaat.”

Dus mocht je even geen zin hebben om weer eens de standaard held uit te hangen, voel je vrij om de controller van je PlayStation®5, Xbox Series X op te pakken of je muis en toetsenbord van je PC aan te slingeren vanaf ergens in 2022. Check hieronder de Reveal Trailer, waarin we Harley Quinn overigens weer heerlijk ogen rollend zien reageren op haar Squadgenoten. Ik vind de trailer in ieder geval erg vet, maar ben ook wel benieuwd naar meer informatie over de gamemechanics. Check vooral ook het einde van de trailer waarin we ook nog een stukje Justice League zien. Volg de game op SuicideSquadGame.com of volg ze via de community pagina’s en praat mee via Twitter (SuicideSquadRS), Instagram (SuicideSquadRS), YouTube (SuicideSquadRS), Twitch (Rocksteady), Facebook (SuicideSquadRocksteady) en Discord (SuicideSquadRS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.