Naast een aankondiging voor Suicide Squad: Kill The Justice League hebben Warner Bros. Games en DC nog een titel aangekondigd, namelijk Gotham Knights. Een third-person RPG waarin je wel weer ouderwets in de huid van de DC superhelden kruipt.

Spelers kruipen in de huid van Batgirl, Nightwing, Red Hood of Robin en moeten de stad beschermen na de dood van Batman, want het kwaad stopt natuurlijk nooit. In verschillende verhaallijnen die verschillende schurken uit de DC universe verwelkomen speel je solo of juist online co-op met een andere speler. Duistere mysteries moeten worden opgelost door onze helden en ze zullen zich langzaam aan ontwikkelen tot hun eigen versie van de Dark Knight. De game speelt zich af in Gotham, een open wereld vol met verschillende opdrachten en missies waar de speler zich in kan mengen. Gotham is onderverdeeld in vijf verschillende wijken die je allemaal goed uit moet kammen om je personages te vorderen, skills verder te ontwikkelen en nieuwe wapens en gear te vinden. Het zal hier gaan om een origineel verhaal, of zoals ze zelf zeggen, mysterie. Zou het een bekende superboss zijn of gaan we kennis maken met een nieuw coördinerend brein? In de World Premiere Trailer zien we de helden allen met hun eigen vaardigheden hun gang gaan. Tijd voor wat meer achtergrond over deze (voor sommigen) toch wat minder bekende DC personages en hun vaardigheden. 

  • Batgirl, ook bekend als Barbara Gordon, is een vastberaden strijder en een uitstekende hacker. Ze is de dochter van Jim Gordon, de overleden commissaris van Gotham, en heeft Batman in het verleden al geholpen als Oracle. Na lange jaren die in het teken stonden van herstel en voorbereidingen is ze klaar om in haar nieuwe rol te kruipen. Daarbij maakt ze gebruik van haar tonfa en jarenlange training in kickboksen, capoeira en jiujitsu.
     
  • Nightwing is Dick Grayson, de eerste Robin, die Batmans beschermeling was voor hij zelf een held werd. Hij is een geboren leider en het oudste en verstandigste lid van de Batman Family. Nightwing kan halsbrekende acrobatische stunts uitvoeren en is zeer behendig in het gebruik van Eskrima-stokken, waarmee hij vijanden in een handomdraai uitschakelt.
     
  • Red Hood, voorheen bekend als Jason Todd, is een gespannen en lichtgeraakte antiheld die na zijn dood weer tot leven werd gewekt door een van Batmans grootste vijanden. Red Hood heeft een kort lontje, maar aarzelt geen moment om zich op te offeren om een vriend te helpen. Tijdens zijn uitgebreide training heeft hij uitzonderlijke krachten ontwikkeld die hij kan toepassen op meerdere gevechtstechnieken met zowel traditionele als geavanceerde wapens.
     
  • Robin is Tim Drake, het wonderkind en het brein van het team, en een meester in deductie. Hij gelooft in de missie van Batman en is ervan overtuigd dat Gotham City beschermd moet worden. Hij hoopt dat hij hier de aangewezen held voor is. Robin is een deskundige strijder die is gewapend met zijn inklapbare gevechtsstok. Hij kent meerdere aanvalstechnieken en heeft een achtergrond in gecombineerde psychologische oorlogsvoering en gedragswetenschappen.

Mocht je toch nog even wat meer Gameplay willen zien, dan is er ook al een Gameplay Demo te vinden op YouTube. Daarin zie je ongeveer 7,5 minuut aan gameplay en afsluitend een boss fight met niemand minder dan Mr. Freeze die Gotham van een laag ijs wil voorzien (had ik tijdens die hittegolf best lekker gevonden trouwens). Warner Bros. Games belooft ons een nieuw tijdperk in vol interactieve verhalen in DC’s Batman Universe. Zowel de trailer als de gameplay demo laten een zeer duistere Gotham zien, dus dat belooft denk ik dan ook veel duistere verhalen en weinig ruimte voor een vrolijke noot. Toch denk ik dat het wel tof is dat er wat meer aandacht komt voor de nieuwe generatie helden, want hebben we Batman nu niet genoeg voorbij zien komen? Check hier ook nog even de World Premiere Trailer. 

De game zal in 2021 beschikbaar zijn voor PlayStation®5, PlayStation®4, PlayStation®4 Pro, de Xbox One-reeks (inclusief de Xbox Series X en de Xbox One X) en PC. Volg de ontwikkelingen van de game op de officiële website op gothamknightsgame.com, of op de sociale kanalen van Twitter (@GothamKnights), YouTube (GothamKnights), Instagram (@GothamKnights), Facebook (GothamKnights), Discord (GothamKnights).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.