Eerder dit jaar werd aangekondigd dat we binnenkort weer kunnen griezelen met een nieuwe Amnesia-game, maar nu is de langverwachte horrorgame dan eindelijk ook voorzien van een daadwerkelijke releasedatum. Net op tijd voor Halloween, zal Amnesia: Rebirth uitkomen op 20 oktober dit jaar. Dat heeft ontwikkelaar Frictional Games bekendgemaakt.

Tien jaar geleden luidde Frictional Games met hun survival-horrorgame Amnesia: The Dark Descent een geheel nieuwe generatie van horror in. Het hoofdpersonage, Daniel, lijdt aan geheugenverlies (‘amnesia’) en ontwaakt in een herenhuis van de Pruisische baron Alexander. Waarom hij daar is, dat weet hij niet. Door middel van aanwijzingen in de vorm van herinneringen en achtergelaten notities, probeert Daniel zijn ware identiteit te achterhalen. Hij sluipt door het herenhuis en wordt achtervolgd door een schaduw, waar hij niet aan kan ontsnappen. De game speelt met duisternis. Verblijf je hier te lang in, dan gaat langzaam je geestelijke gezondheid achteruit, wat uiteindelijk leidt tot hallucineren.

Met Amnesia: Rebirth zullen spelers weer uitgedaagd worden om kalm te blijven gedurende de game en onvoorstelbare terreur aan te gaan. Rebirth speelt zich af in dezelfde wereld als de eerste Amnesia-game en is daarmee een direct vervolg hierop, alleen speelt het zich ditmaal af in het troosteloze landschap van de Algerijnse woestijn. De game draait om het nieuwe hoofdpersonage Tasi Trianon en zij gaat op een aangrijpende reis door verwoesting, wanhoop, persoonlijke terreur en pijn, terwijl zij de grenzen van de menselijke veerkracht verkent.

Het is aan de speler om de fragmenten van Tasi’s versplinterde verleden als een puzzel samen te voegen, om te overleven. De tijd is tegen je, maar je zult door moeten gaan, stapje voor stapje, want je weet maar al te goed dat je alles zult verliezen als je faalt.

Amnesia: Rebirth zal op 20 oktober uitkomen, voor PC en PlayStation 4.

Dat wordt weer griezelen!

Bekijk hier de trailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.