Tijdens het online evenement Facebook Connect, dat voorheen Oculus Connect heette, heeft Ubisoft aangekondigd met nieuwe games te komen in twee grote franchises. De ontwikkelaar zou namelijk een nieuwe Splinter Cell- en Assassin’s Creed-game hebben gemaakt, speciaal voor virtual reality. Waarschijnlijk niet helemaal waar Splinter Cell-fans op hadden gehoopt, maar op deze manier wordt de franchise wel in leven gehouden.

Hoewel er verder nog zo goed als niets bekend is over deze virtual reality-games zelf, is wel bekendgemaakt dat de games uiteindelijk zullen worden ontwikkeld door Ubisoft’s Red Storm. Dit team zal dat doen in samenwerking met Ubisoft Reflections, Ubisoft Düsseldorf en Ubisoft Mumbai. Ubisoft is niet geheel onbekend in de wereld van virtual reality, zo heeft de ontwikkelaar verschillende VR-games op de markt gebracht, waaronder Eagle Flight, Transference en de co-opgame Star Trek: Bridge Crew. Daarnaast heeft Ubisoft ook verschillende VR escape rooms geproduceerd, waaronder Prince of Persia en twee Assassin’s Creed VR escape rooms. Er is dus al wat geoefend, wat betreft de combinatie van VR en de Assassin’s Creed-franchise. Deze escape rooms zijn echter niet vanuit je luie stoel te spelen, maar enkel beschikbaar op specifieke locaties die deze VR escape rooms beschikbaar stellen.

De VR-Splinter Cell- en Assassin’s Creed-games zullen volledig gebruikmaken van de technologie van Oculus, om zo een meeslepende ervaring te creëren die spelers nergens anders kunnen vinden. En met deze beschrijving moeten we het voorlopig doen.

Verder is er tijdens de aankondiging ook de Oculus Quest 2 officieel onthuld. Deze nieuwe VR-headset zal uit worden gebracht op 13 oktober en heeft in plaats van twee OLED-schermen een enkel LCD-scherm van 1832×1920 pixels per oog, met een verversingssnelheid van 90Hz. Bij de release zal de verversingssnelheid softwarematig nog een maximum hebben van 72Hz.

Ten opzichte van zijn voorganger is de Oculus Quest 2 10 procent lichter en iets kleiner. Hierdoor is deze comfortabeler te dragen en de band om de headset vast te zetten is van een zachter materiaal gemaakt. Daarnaast zijn de controllers ook verbeterd en zouden een betere ergonomie hebben.

Benieuwd naar de hele presentatie van Facebook Connect? Kijk deze dan hier terug.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.