Na eerder twee Assassin’s Creed-gerelateerde virtuele escape rooms te hebben ontwikkeld, komt Ubisoft Escape Games met hun derde VR escape room. Dit voorjaar duiken we met Prince of Persia: The Dagger of Time namelijk in de wereld van Prince of Persia en krijgen spelers de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om tijd te beheersen. De VR escape room zal naar meer dan 300 locaties in de wereld komen, waaronder Nederland.

Prince of Persia: The Dagger of Time speelt zich af in de periode van de Prince of Persia-trilogie, bestaande uit Sands of Time, Warrior Within en The Two Thrones. In Sands of Time kan de prins zonder naam spelen met de tijd. Door de tijd stil te zetten, terug te draaien of vooruit te spoelen, moet je puzzels oplossen in de game die destijds in 2003 is uitgekomen. In de VR escape room zullen spelers dit zelf ervaren; het beheersen van de tijd. Daarnaast zal samenwerking ook centraal staan in de VR escape room.

In het verhaal worden spelers opgeroepen door Kaileena, de Keizerin van de Tijd, om de kwaadaardige plannen van een magiër te stoppen. Zijn snode plan is namelijk om het zand in de Zandloper van Tijd te herstellen, wat hem de mogelijkheid geeft om een leger van zandmonsters te creëren. Foute boel dus. In de VR escape room kunnen er teams gemaakt worden van maximaal vier personen en is het aan de spelers om het fort van de kwaadaardige magiër te ontsnappen en missies te voltooien. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten spelers met elkaar samenwerken en de zogenaamde Dagger of Time gebruiken voor meer controle over de tijd.

Eerder heeft Ubisoft Escape Rooms twee VR ervaringen in de wereld van Assassin’s Creed uitgebracht, namelijk Beyond Medusa’s Gate en Escape The Lost Pyramid. Beiden waren erg succesvol en richten zich op het neerzetten van een avontuur dat normaliter veel te gevaarlijk of onmogelijk is in het echte leven. En zo dus ook in hun derde nieuwe VR escape room Prince of Persia: The Dagger of Time.

Wanneer de VR escape room precies in Nederland komt, is helaas nog onbekend. Wel is op de website van Ubisoft Escape Rooms een overzicht te zien op welke locaties de VR escape room te spelen zal zijn.

© UBISOFT / UBISOFT ESCAPE ROOMS

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.