Super Nintendo World: een pretpark geheel in het teken van Super Nintendo. Was dit niet de ultieme droom die ieder Nintendo-spelend kind had? Wellicht niet alleen kinderdromen, ook menig volwassen gamer verlangt nog steeds naar een Efteling met daarin rondwandelende Super Mario- personages. Dromen zijn er om werkelijkheid te worden…

Het duurt niet lang meer of in Japan (where else?) opent de eerste Super Nintendo World. Het is een gedeelte van het in Osaka (Japan) gevestigde Universal Studios- pretpark. Onlangs werden we al verblijd met een eerste blik op wat we zoal in deze wereld voor volwassenen euh… kinderen kunnen verwachten. Dit gebeurde in de vorm van een single met bijbehorende videoclip van Galantis ft. Charli XCX met de bijbehorende toepasselijke titel We Are Born To Play.

De complete clip kun je hier bekijken – wees wel gewaarschuwd, want hier WIL je dadelijk echt heen:

We Are Born To Play, een toepasselijke titel, het is al eerder genoemd. In de videoclip zie je jong en oud spelen op een Nintendo-Switch console, alleen, met zijn tweeën of met de hele familie en dat waar en wanneer je maar wilt. Door middel van de welbekende Mario-buizen worden ze Super Nintendo World ingezogen en kijken hun ogen uit naar alle Mario-personages en herkenbare “items” uit de games. Uiteraard hoor je de welbekende deuntjes continue terug .

Bezoekers van het pretpark krijgen een speciaal polsbandje, zogenaamde Power Up Bands, die je kunt verbinden met je smartphone. Via een speciale app verzamel je wanneer je over het terrein loopt muntjes en kun je gevechten met diverse eindbazen aangaan. Verveling in het park is er dus absoluut niet bij en het lijkt allemaal high-tech te worden. De verwachting is dat Super Nintendo World vlák voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo geopend wordt. Veel meer is er helaas nog niet bekend, maar ongetwijfeld blijven er de komende maanden sneak peaks naar buiten komen.

Wie gaat er alvast tickets naar Japan bestellen om Super Nintendo World te bezoeken?

© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.