Het heeft eventjes geduurd, maar de eerste uitbreiding van de Sword & Shield-serie van de Pokémon Trading Card Game is verschenen. Spelers kunnen unieke kaarten verzamelen en zelfs gebruiken tijdens een potje Pokémon kaartspel om hun team sterker te maken. Ben je benieuwd wat er allemaal nieuw is?

De eerste uitbreiding bevat speciale Pokémon VMAX-kaarten die gelijk is aan Dynamax of Gigantamax uit de onlangs verschenen Pokémon Sword en Pokémon Shield. Deze beschikken over enorm veel HP’s en krachtige aanvallen. Het mooie is: wanneer een speler voor elkaar krijgt de tegenstander’s zijn Pokémon VMAX buiten het gevecht wordt gesteld, krijgt hij maar liefst drie Prize-kaarten. Als je volgens de officiële Pokémon Trading Card Game-regels speelt.
In totaal zijn er 4 Pokémon VMAX-kaarten in deze eerste uitbreiding, waaronder Snorlax VMAX en Lapras VMAX.

Sword & Shield-uitbreiding is vanaf 7 februari verkrijgbaar in booster packs (bevat 11 kaarten), speciale themadecks, Elite Trainer Boxes en speciale collecties en bevat meer dan 50 Pokémon uit de Galar-regio, waaronder ook Galarian vormen zoals Ponyta.

De set bevat de volgende belangrijke kaarten:

  • 17 Pokémon V en 12 full-art Pokémon V, waaronder Zacian V en Zamazenta V
  • 4 Pokémon VMAX, waaronder Snorlax VMAX en Lapras VMAX
  • 35 Trainer-kaarten, waaronder 4 full-art Supporter-kaarten
  • 1 Special Energy-kaart
  • Meer dan 50 Pokémon kaarten inclusief Galarian vormen

In een boosterpack zitten altijd 11 willekeurige speelkaarten. Een pack kan 9 Pokémon-kaarten bevatten en minimaal 1 Trainer- en 1 Energy-kaart. Dit kan per boosterpack verschillen, want je weet nooit wat je krijgt. En ook dit keer weer zijn de illustraties leuk en origineel. Iets waar ik erg geïnspireerd van word.

Wanneer je een van de themadecks koopt (Inteleon, Cinderace of Rillaboom themadeck) dan kun je gelijk beginnen om het kaartspel te spelen. Zo’n box bevat 60 speelkaarten (waaronder Pokémon-kaarten, Trainer- en Energy-kaarten), 1 munt, single-player speelmat en een box waarin jij jouw deck kan bewaren. Tevens bevat de box een handig regelboekje hoe je het kaartspel kan spelen.

De eerste Sword & Shield-uitbreiding van de Pokémon Trading Card Game is nu verkrijgbaar.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.