De langverwachte update voor The Witcher op de Nintendo Switch is inmiddels ook uitgerold in Nederland. Deze update maakt het onder andere mogelijk om allerlei grafische opties aan en uit te zetten, waardoor de game grafisch erop vooruit gaat op de hybride spelcomputer. Daarnaast zorgt deze update er ook voor dat je kunt cross-saven met de PC-versie van de game, mits je die in je bezit hebt.

Mocht je The Witcher 3 al eerder gespeeld hebben op PC, maar het toch niet hebben kunnen laten om de game nogmaals aan te schaffen op de Nintendo Switch, dan is het vanaf nu mogelijk om je oude saves over te zetten op de Switch. Het maakt hierbij niet uit of je de game op Steam hebt, of op het gamingplatform van CD Projekt zelf, GOG. De update maakt het mogelijk om savefiles over te zetten van beide platformen, naar de Switch. Andersom kan ook, van Switch naar PC. Zo kun je ten alle tijden precies bijhouden waar je bent gebleven met de witharige monsterjager.

Deze mogelijkheid beperkt zich echter wel alleen tot de PC-variant van de game. Wil je dus je savefiles overzetten van de PlayStation 4 of Xbox One, dan is dat helaas niet mogelijk. De desbetreffende update is namelijk specifiek ontwikkeld voor de Nintendo Switch-versie van de game. Ontwikkelaar CD Projekt RED geeft daarnaast ook aan dat spelers moeten oppassen met savefiles die mods bevatten. Op de PC is het namelijk mogelijk om de game te voorzien van mods, maar deze zijn niet ondersteund op de Nintendo Switch. Er zijn verder ook geen plannen om een soortgelijke update uit te rollen voor de andere consoles. Het blijft exclusief voor de Nintendo Switch.

De update heeft het daarnaast ook mogelijk gemaakt om met meer grafische opties te spelen. Resultaat hiervan is, dat de game er hierdoor wat scherper uitziet op de Nintendo Switch. Met de release was dit een van de grootste commentaren; het is natuurlijk hartstikke knap dat de ontwikkelaars het voor elkaar gekregen hebben om een game van zo’n kaliber op de Nintendo Switch draaiend te krijgen, maar duidelijk was wel dat er enorm is ingeleverd op grafisch vlak. Deze update zou dus de game op grafisch gebied moeten verbeteren. Daarnaast zorgt de update er ook voor dat de game stabieler is.

© CD PROJEKT RED/NINTENDO

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.