Het ziet er naar uit dat de maker van Stardew Valley, Eric Barone, bezig is met twee nieuwe games die zich binnen het universum van de schattige country-life simulatiegame afspelen. Dit liet Barone weten via een bericht op Twitter.

In zijn bericht geeft Barone aan dat hij momenteel werkt verschillende projecten. Één daarvan zal zich afspelen in de wereld van Stardew Valley, maar zal geen boerderijgame zijn. In welk universum het andere project zal zich afspelen, daar is Barone nog niet helemaal over uit. Wel zal het op één of andere manier toch verbonden zijn met Stardew Valley.

Verder is er nog niets bekend over de twee projecten, waar Barone over spreekt. Hij geeft ook in een vervolgtweet aan dat we nog niet te enthousiast moeten worden en de hype wat gedeisd moeten houden. Hij zou graag rustig aan zijn games willen werken, zonder dat er teveel druk op komt te staan en de verwachtingen te hoog gaan worden. Daarnaast geeft hij ook aan dat hij niet het doel voor ogen heeft om de volgende grote indie-game-hit te gaan maken. Wat hij vooral wil, is het maken van een game waar hij van kan genieten en tevreden over kan zijn. Het gaat er bij Barone meer om dat hij zijn kunst en ideeën kan delen met de wereld en als dat dan toevallig populair wordt, dan zal hij daar natuurlijk blij om zijn, maar het is niet waar zijn ambitie ligt.

Stardew Valley is in 2016 uitgekomen voor PC en later ook uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo Switch. In eerste instantie was de topdown 2D-game vooral een singleplayer-game, maar in 2019 werd er een multiplayermodus gelanceerd. Het is een simulatie-role-playing-game, waarbij je het boerderijtje van je overleden grootvader moet onderhouden. Je krijgt veel vrijheid in de game; je kunt zelf bepalen hoe en op welk tempo je de game wilt spelen. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om je dorpsgenoten te leren kennen, vriendschappen op te bouwen en andere mysteries op te lossen. De game is destijds goed ontvangen en wordt vandaag de dag nog steeds veel gespeeld. Inmiddels zijn er al 10 miljoen exemplaren verkocht.

Wij hebben de PS4-versie destijds beoordeeld met een prachtige 9.

© CONCERNEDAPE

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.