Ontwikkelaar Frictional Games heeft door middel van een aankondigingstrailer laten weten dat er een direct vervolg op Amnesia: The Dark Descent onderweg is. De game gaat Amnesia: Rebirth heten en zal iedereen komende herfst de stuipen op het lijf gaan jagen, op PC en PlayStation 4.

Stel je voor, je kan geen ademhalen en het angstaanjagende wezen is enkel centimeters van je verwijderd. Zijn enige doel is om zich te voeden met jouw angst. Je kruipt door de duisternis en probeert je angsten in bedwang te houden… Met Amnesia: Rebirth, duiken we weer in de duisternis die we maar al te goed kennen uit de eerdere Amnesia-games. Rebirth speelt zich af in dezelfde wereld als de eerste Amnesia-game, alleen ditmaal in het troosteloze landschap van de Algerijnse woestijn. De game draait om het nieuwe hoofdpersonage Tasi Trianon en zij gaat op een aangrijpende reis door verwoesting, wanhoop, persoonlijke terreur en pijn, terwijl zij de grenzen van de menselijke veerkracht verkent.

Het is aan de speler om de fragmenten van Tasi’s versplinterde verleden als een puzzel samen te voegen, om te overleven. De tijd is tegen je, maar je zult door moeten gaan, stapje voor stapje, want je weet maar al te goed dat je alles zult verliezen als je faalt.

Tien jaar geleden luidde Frictional Games met hun survival-horrorgame Amnesia: The Dark Descent een geheel nieuwe generatie van horror in. Het hoofdpersonage, Daniel, lijdt aan geheugenverlies (‘amnesia’) en ontwaakt in een herenhuis van de Pruisische baron Alexander. Waarom hij daar is, dat weet hij niet. Door middel van aanwijzingen in de vorm van herinneringen en achtergelaten notities, probeert Daniel zijn ware identiteit te achterhalen. Hij sluipt door het herenhuis en wordt achtervolgd door een schaduw, waar hij niet aan kan ontsnappen. De game speelt met duisternis. Verblijf je hier te lang in, dan gaat langzaam je geestelijke gezondheid achteruit, wat uiteindelijk leidt tot hallucineren.

Met Amnesia: Rebirth zullen spelers weer uitgedaagd worden om kalm te blijven gedurende de game en onvoorstelbare terreur aan te gaan.

Zie hier de aankondigingstrailer van Amnesia: Rebirth:

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.